Cea mai buna combina frigorifera – top 2020

Unul dintre aparatele care nu pot lipsi în casă este, fără îndoială, frigiderul.

Alegerea celor mai bune combine frigorifice nu este ușoară, deoarece există multe tipuri pe piață, care diferă în ceea ce privește dimensiunea, capacitatea, funcțiile, consumul și designul.

Fără îndoială, principalul factor care trebuie să vă ghideze în alegerea dvs. este clasa energetică : frigiderele A +++ sunt cele mai bune, atât pentru că consumă foarte puțin, cât și pentru că sunt de ultimă generație.

Pentru a vă ajuta să cumpărați combina frigorifera potrivita, am întocmit un clasament al celor mai bune cinci frigidere A +++ existente în prezent pe piață, indicând fiecare dintre principalele caracteristici și sugestii despre unde să le cumpărați online la cel mai bun preț.

Clasamentul 2020 al celor mai bune combine frigorifice A +++

Pentru a întocmi clasamentul celor mai bune frigidere A +++, am selectat cele mai vândute și cele mai bine analizate online, aparținând acestei clase energetice. Toate sunt produse excelente si de ultimă generație, deci, trebuie doar să o alegeți pe cea care satisface cel mai bine nevoile dvs. Pentru fiecare frigider am indicat principalele caracteristici tehnice, avantajele și dezavantajele rezultate din recenziile celor care l-au cumpărat. Veți găsi, de asemenea, fotografii cu exteriorul și interiorul frigiderelor și, așa cum am anticipat, câteva sugestii despre unde să le cumpărați la cel mai mic preț

Combina frigorifica Samsung RB33N340NSA/EF

În partea de sus a clasamentului găsim frigiderul combinat Samsung RB33N340NSA / EF . Este un frigider cu congelator care, în ciuda dimensiunilor externe standard (67 x 60 x 186 cm), are o capacitate de 315 litri.

Datorită tehnologiei Multi Flow Plus, conductele de distribuție a aerului rece sunt prezente pe fiecare raft al frigiderului, garantând o conservare optimă a alimentelor oriunde sunt amplasate.

În plus, zona Cool Select Duo poate fi controlată independent prin setarea a 3 niveluri diferite de temperatură, ideale pentru depozitarea legumelor, a cărnii sau a peștelui. În interiorul frigiderului există lumini LED care asigură o iluminare optimă.

În cele din urmă, trebuie remarcat designul elegant și modern.

Pro: are un design frumos și este foarte încăpător, în ciuda măsurilor mici. Frigiderul și congelatorul sunt răcite separat. Relație excelentă calitate-preț.

Contra: Toți utilizatorii sunt mulțumiți de achiziție.

Combina-frigorifica-Samsung-RB33N340NSA_EF

Combina frigorifica Samsung RB33N340NSA/EF

Combina frigorifica LG GBB62PZFFN

Locul doi este pentru frigiderul LG GBB62PZGFN  cu clasa de eficiență energetică A +++. Este foarte mare, de fapt are o capacitate totală de 419 litri.

Are funcția „Door Cooling +” care permite răcirea cu până la 32% mai rapidă și mai eficientă. Deschiderile de ventilație situate în partea din față a frigiderului, redau temperatura ideală mai repede pentru a păstra prospețimea alimentelor. Designul este simplu și curat. Dimensiuni: 59,5 x 68,2 x 203 cm.

Pro: este încăpător, fără îngheț și are un design frumos.

Contra:  conform a ceea ce reiese din unele recenzii online, congelatorul este cam mare.

Combina-frigorifica-LG-GBB62PZFFN

Combina-frigorifica-LG-GBB62PZFFN

Combina frigorifica Bosch KGE39AICA

Un alt frigider foarte mare este Bosch KGE39AICA , care are o capacitate de 347 litri, în ciuda dimensiunilor reduse (65 x 60 x 201 cm). Clasa de eficiență energetică a acestui aparat este A +++, cea mai eficientă de pe piață.

Aceasta înseamnă că consumul este într-adevăr scăzut. Printre caracteristicile sale subliniem silentiozitatea, prezența tehnologiei Vita Fresh, care menține mâncarea mai proaspătă pentru mai mult timp, formarea de gheață redusă, datorită tehnologiei Low Frost și ușurința extragerii plăcilor de sticlă datorită sistemului Raft cu acces usot. Extern frigiderul este foarte curat și liniar, deci se adaptează foarte bine la orice mediu.

Pro: potrivit utilizatorilor care l-au revizuit, este mare, consumă puțin și este foarte silențios.

Contra:  nu apar probleme critice speciale din recenziile prezente online

Bosch-KGE39AICA

Bosch-KGE39AICA

Combina frigorifica Samsung RB37J500MSA/EF

Dacă sunteți în căutarea unui frigider subțire , care este în același timp foarte mare, vă recomandăm Samsung RB37J501MSA / EF . De fapt, măsoară doar 71,8 x 208,3 x 63,7 cm, dar are o capacitate totală de 365 de litri.

Compartimentul frigiderului are trei rafturi, unul fix și două reglabile, un suport pentru sticle, un sertar pentru fructe și legume, un sertar pentru carne și pește și cinci etaje mici de diferite dimensiuni.

Datorită tehnologiei No Frost, menține nivelurile de temperatură și umiditate constante, prevenind formarea de îngheț, mucegai și bacterii, care sunt responsabile pentru mirosurile nedorite.

Sistemul de răcire All-around asigură o temperatura uniforma în toate părțile frigiderului. În cele din urmă, tehnologia Multi Flow Plus distribuie aerul rece pe fiecare raft.

Pro: are un design frumos, puțina dezordine, dar în același timp este încăpător. Tehnologia No Frost și sistemul de răcire All-around garantează un frig uniform, fără formarea de îngheț.

Contra: afișajul de reglare a temperaturii se află în interiorul ușii frigiderului și nu în exterior.

Samsung-RB37J501MSA

Samsung-RB37J501MSA

Combina frigorifica Whirlpool

În ultimul loc găsim frigiderul combina frigorifera Whirlpool. Are o capacitate totală netă de 407 litri, dintre care 264 litri pentru frigider și 104 litri pentru congelator.

Pe lângă faptul că este foarte spațios, compartimentul frigiderului este bine organizat, deoarece are patru rafturi, dintre care trei sunt reglabile. Congelatorul este împărțit în două sertare și este echipat cu tehnologie fără îngheț.

Pro: compartimentul frigiderului este foarte mare și bine organizat.

Contra: nu sunt raportate probleme critice speciale.

Combina-frigorifica-Whirlpool

Combina-frigorifica-Whirlpool

Cum să alegi cea mai buna combina frigorifera

Am văzut care sunt cele mai bune frigidere A +++ de pe piață, acum să aprofundăm care sunt elementele care trebuie luate în considerare pentru a face achiziția corectă.

În primul rând, trebuie să alegeți tipul care se potrivește cel mai bine nevoilor dvs.: ușă simplă, ușă dublă, combinată sau ambele.

De asemenea, este important să evaluați dimensiunile frigiderului, capacitatea acestuia și structura internă (rafturi, compartimente și orice accesorii). Desigur, alte elemente cheie sunt sistemul de gestionare a temperaturii , funcțiile și performanța . Să vedem totul în detaliu.

Tipologie

Primul element de evaluat este tipul de frigider, care trebuie să răspundă nevoilor dumneavoastră. Principalele sunt trei:

 • cu o singură ușă: cu un singur compartiment frigider și o singura usa. Compartimentul congelator lipsește, doar că uneori există un compartiment mic cu temperaturi scăzute în interiorul compartimentului frigider. Frigiderele de acest tip sunt foarte incapatoare si au numeroase rafturi si compartimente, dar in lipsa congelatorului sunt potrivite doar pentru uz profesional sau pentru cei care au deja un congelator autonom acasa;
 • ușă dublă: cu frigider și compartiment congelator, fiecare cu ușa sa. Compartimentul congelator este poziționat deasupra compartimentului frigider și de obicei nu are sertare, altele decât compartimentul pentru gheață. Este cel mai potrivit tip pentru cei care au nevoie de un frigider mare, dar nu folosesc foarte mult congelatorul;
 • combinate: întotdeauna cu un compartiment frigider și un compartiment congelator cu uși separate. În acest caz, totuși, congelatorul este plasat sub frigider și este împărțit în două sau trei sertare. De obicei, la acest tip congelatorul este mai mare decât cel al frigiderelor cu ușă dublă, deci este potrivit pentru cei care folosesc foarte mult alimentele congelate;
 • unul lângă altul: sau american, cu compartimente pentru frigider și congelator poziționate unul lângă altul. Există două sau patru uși (în acest caz două pentru compartimentul frigider și două pentru compartimentul congelator). Acestea sunt cele mai voluminoase și mai spațioase dintre toate, cu o capacitate care poate ajunge la 600 de litri. Sunt minunate pentru familiile numeroase, dar trebuie să aveți o bucătărie foarte spațioasă.

Dimensiuni

Atunci când vă alegeți frigiderul, este important să luați în considerare atât dimensiunile externe, cât și cele interne.

Combinele frigorifice sunt de obicei mai încăpătore, cu capacități variind de la 300 la 600 de litri , dar si foarte voluminoase, astfel încât acestea sunt potrivite numai pentru bucătării mari.

Frigiderele ușă dublă și cu o singură ușă , sunt mai potrivite pentru cei cu spațiu limitat și care nu au nevoie de o capacitate mare. Majoritatea au o capacitate cuprinsă între 100 și 300 de litri.

Pentru persoanele singure și familiile de maximum două sau trei persoane, un frigider de 150-200 litri poate fi în regulă, în timp ce pentru familiile de patru persoane în sus, sunt necesare capacități mai mari.

Managementul temperaturii

Înainte de a continua achiziția, este esențial să verificați modul în care frigul este produs și distribuit în interiorul frigiderului. În primul rând, trebuie să știți că există frigidere cu două compresoare separate și frigidere cu un singur compresor și două termostate.

În primul caz, există două motoare, unul pentru compartimentul frigider și unul pentru compartimentul congelator, ceea ce înseamnă că cele două părți sunt complet autonome și este posibilă reglarea temperaturii separat.

Mai mult, în cazul unei defecțiuni a frigiderului, congelatorul nu trebuie reparat și invers. În al doilea caz, motorul este unic pentru frigider și congelator, dar datorită celor două termostate separate este posibil să reglați temperatura independent.

Frigiderele cu dublu compresor consumă mult mai mult decât frigiderele cu un singur compresor, deci nu le recomandăm.

Apoi, trebuie să evaluați sistemul de răcire . În acest caz, există trei tipuri de frigidere:

 • static , unde nu există ventilatoare care răspândesc uniform aerul rece în frigider. Drept urmare, rafturile superioare sunt ușor mai calde decât cele inferioare și se formează mult îngheț pe pereți;
 • ventilat , în care există un ventilator care răspândește uniform frigul în frigider. Cu toate acestea, acest lucru nu este suficient pentru a preveni formarea înghețului, care trebuie îndepărtat periodic;
 • fără îngheț , în care aerul rece este lipsit de umiditate și, prin urmare, este uscat. În consecință, nu se formează nici îngheț, nici mucegai și bacterii, responsabile de mirosurile rele. Unele frigidere sunt total fără îngheț, adică folosesc această tehnologie atât pentru compartimentele frigiderului, cât și pentru congelator, altele sunt înghețate dublu (sau parțial îngheț liber sau fără îngheț), adică nu folosesc tehnologie fără îngheț doar pentru congelator.

Consum și performanță

Conform legii, toate frigiderele trebuie să aibă o etichetă energetică , care să indice clasa energetică, consumul anual în kW / h, capacitatea în litri pentru depozitarea alimentelor proaspete, capacitatea în litri pentru depozitarea alimentelor congelate și zgomotul.

Clasa energetică este indicată cu litere variind de la D la A +++. Frigiderele din clasa A +++ sunt cele care consumă mai puțin și sunt , prin urmare , cele mai bune

În ceea ce privește  consumul anual în kW / h , acest lucru nu este foarte util pentru a înțelege imediat cât consumă într-adevăr frigiderul, deoarece trebuie înmulțit cu rata orară a furnizorului dvs. de energie.

Capacitatea în litri pentru depozitarea alimentelor proaspete este indicat cu simbolul sac de lapte, în timp ce capacitatea în litri pentru depozitarea alimentelor congelate este indicată cu fulgul. În acest caz, alegerea trebuie făcută în funcție de nevoile dvs., de cât spațiu aveți nevoie pentru alimentele proaspete și când aveți nevoie de acestea pentru cele congelate.

În cele din urmă, zgomotul : este indicat în decibeli (dB) și o valoare normală este cuprinsă între 30 și 45 dB. Peste 45 dB, frigiderul poate fi considerat zgomotos. Rețineți însă că, pentru ca frigiderul să fie silențios, acesta trebuie poziționat nu prea atașat de perete, pentru a evita vibrațiile.

Funcții

Unele frigidere, pe lângă funcțiile de bază de răcire și congelare, au și alte funcții suplimentare. Cele mai frecvente sunt:

 • congelare rapidă , prezentă de obicei într-un sertar sau într-un compartiment cu ușă, pentru a congela alimentele într-un timp scurt;
 • modul eco , pentru a economisi energie și a reduce consumul;
 • modul de vacanță, pentru a reduce consumul în perioade lungi de inactivitate și, în același timp, seta automat o temperatură pentru a preveni formarea mucegaiului și a mirosurilor rele;
 • răcirea sticlei , pentru a reîmprospăta sticlele de apă sau alte băuturi în câteva minute;
 • afișaj cu ecran tactil, pentru a vizualiza și seta cu ușurință temperatura frigiderului, fără a fi nevoie să deschideți ușa;
 • lumini sonore , care dau o alarmă atunci când ușa frigiderului a fost deschisă prea mult timp sau nu a fost închisă corect;

Rafturi, compartimente și accesorii

Dacă aveți nevoie de un frigider spațios și funcțional, trebuie să luați în considerare și numărul și tipul de rafturi, compartimente și accesorii. Pe lângă rafturile de sticlă , nu ar trebui să lipsească niciodată:

 • sertare pentru fructe și legume , cu reglare a umidității, pentru depozitarea legumelor proaspete și crocante, împiedicând putrezirea prematură;
 • rafturi pe ușa , pentru a depozita borcane și sticle cu volum minim;
 • rafturi pentru sticle sau suporturi pentru sticle , de obicei plasate între un raft de sticlă și altul, pentru a menține sticlele de apă, vin și alte băuturi la rece;
 • tava cu cuburi de gheata , pentru prepararea si depozitarea cuburilor de gheata;
 • cupa cu oua , pentru a depozita ouale fara ambalajul lor original;
 • cutie de răcire , un compartiment cu o temperatură mai scăzută decât restul compartimentului frigider, pentru depozitarea cărnii și a peștelui.

Materiale

Cele mai bune frigidere sunt cele cu un strat de oțel inoxidabil rezistent la zgârieturi.

Cele din aluminiu vopsit sunt de bună calitate, dar se zgârie ușor și vopseaua tinde să se uzeze în timp. Frigiderele din plastic, pe de altă parte, sunt cele mai ieftine și mai puțin rezistente.

Marcă și preț

Alegerea unui frigider al unui brand celebru, specializat în producția acestui tip de aparat, este fără îndoială o garanție a calității. Cele mai bune mărci sunt  Whirlpool , Samsung , Bosch  și, în general, toate cele ale frigiderelor pe care le-am inclus în clasamentul nostru. În ceea ce privește prețul, nu putem spune neaparat că cele mai bune sunt cele mai scumpe, deoarece prețul trebuie întotdeauna evaluat în raport cu dimensiunea și alte caracteristici ale dispozitivului

Lasă un comentariu