Cea mai buna masina de spalat in 2020 – ghid de cumparare

Cum ar trebui sa fie cea mai buna masina de spalat ?

In acest ghid pentru cele mai bune masini de spalat  2020 veti gasi scurte recenzii ale celor mai valide modele de pe piata si vom indica factorii de luat in considerare inainte de cumparare.

Masina de spalat este un aparat esential, prezent in fiecare casa si acum parte a vietii noastre. Avand in vedere difuzarea larga, piata este variata si ofera solutii pentru toate nevoile si bugetele.

Incepem cu masini de spalat de baza pentru mai putin de 300 €, pana la produse avansate din punct de vedere tehnologic.

Ce masina de spalat sa cumparati atunci?

In acest articol ne-am angajat sa va oferim cel mai complet si complet ghid de cumparare de pe web, pentru a gasi produsul potrivit pentru dvs.

In selectie, am incercat sa luam in considerare diferiti factori si sa acoperim diferite nevoi si intervale de pret.

Masina de spalat rufe Samsung AddWash WW80K44305W/LE: cea mai buna masina de spalat pentru raportul calitate / pret

Masina de spalat rufe Samsung WW80K44305WLE

model care a reusit sa realizeze o marja importanta a pietei de la lansarea sa acum cativa ani.

Particularitatea (de asemenea, estetica) a acestei masini de spalat este portofelul dublu, ceea ce va permite sa introduceti rapid o haina dupa ce spalarea a inceput deja (usa poate fi deschisa oricand, pana cand temperatura nu a depasit 50 de grade centigrad).

Echipat cu un motor invertor digital , ofera o viteza maxima de rotire de 1400 rpm si o clasa de eficienta energetica A +++. Zgomotul maxim in ciclul de rotire este de 1400 rpm.

De asemenea, este foarte interesanta functia patentata Ecowash, care transforma detergentul in bule, care patrund mai usor tesaturile si va permit sa va spalati la temperaturi mai scazute, pastrand calitatea chiar si a celor mai delicate tesaturi.

In plus, datorita functiei Smart Check , este posibil sa primiti notificari direct prin aplicatie cu privire la starea de functionare si intretinere a aparatului.

PRO:

·        Deschiderea AddWash

·        Raport calitate / pret bun

·        Diagnosticare prin aplicatie

Contra

·        Consumul mediu

Masina de spalat rufe Samsung WW80K44305WLE

Masina de spalat rufe Samsung WW80K44305WLE

Masina de spalat rufe Candy Bianca BWM 149PH7/1-S: cea mai inteligenta

Masina de spalat rufe Candy Bianca BWM 149PH7

Daca sunteti in cautarea unei masini de spalat inteligente si conectate, atunci Candy Bianca BWM 148PH7 / 1  este pentru dvs.

In special, aceasta masina de spalat este echipata cu tehnologie WiFi si SmartTouch NFC si se bazeaza pe sistemul proprietar Candy numit SimplyFi.

Datorita functiilor inteligente si aplicatiei dedicate, va fi posibil sa controlati la distanta aparatul , sa accesati programe suplimentare, sa efectuati o verificare a masinii (aplicatia va va anunta in caz de defectiuni), sa analizati consumul de energie si sa primiti alerte pentru intretinerea produsului.

Sa trecem acum la consum: masina de spalat Candy Bianca are o clasa de eficienta energetica A +++ – 40% , cu siguranta printre cele mai performante din aceasta gama de preturi.

Viteza maxima a centrifugei (1400 rpm) si capacitatea de incarcare de 9 kg sunt de asemenea bune, potrivite si pentru grupuri mai mari de 3-4 persoane.

Numarul si varietatea programelor este destul de limitat (doar 8) in cazul in care decideti sa nu utilizati aplicatia care, asa cum am spus, ofera o serie de programe si cicluri suplimentare. Programele rapide de 14, 30, 44 si 59 de minute sunt foarte interesante.

In special, datorita functiei Zoom, este posibil sa completati cicluri dedicate fiecarei tesaturi in doar 59 de minute.

In cele din urma, aceasta masina se remarca prin designul rafinat si controalele ergonomice si intuitive (Smart Ring pentru o navigare simpla intre mai mult de 700 de combinatii diferite de programe si cicluri).

PRO:

·        Consum limitat

·        Functionalitate inteligenta si telecomanda

·        Programe pentru diferite tipuri de tesaturi in doar 59 ‘

Contra

·        Putine programe disponibile daca nu utilizati aplicatia

Masina de spalat rufe Candy Bianca BWM 149PH7

Masina de spalat rufe Candy Bianca BWM 149PH7

Masina de spalat rufe, Bosch Seria 6, WAT28590

Masina de spalat rufe, Bosch Seria 6, WAT28590

Bosch este, fara indoiala, un brand de traditii nobile cand vine vorba de masinile de spalat si seria 6 nu face exceptie.

Este de fapt un produs cu un raport calitate / pret excelent, ceea ce face soliditatea structurala si fiabilitatea punctelor sale forte.

Arata ca o masina de spalat standard ( fara slim ), cu o capacitate de incarcare de 8 kg si o viteza maxima de rotire de 1400 rpm.

Sectorul programelor este bun, cu cicluri dedicate diferitelor tipuri de tesaturi. Acestea includ: bumbac, bumbac eco, blugi, sport / fitness, delicat / matase, mix si o serie de programe rapide cu durate diferite.

Din punct de vedere al consumului, Bosch Serie 6 WAT28438II are o clasa de eficienta A +++, in medie pentru acest interval de pret.

Foarte interesanta este functia Ecometer , care ofera o estimare a consumului pe baza programului selectat.

PRO:

·        De incredere si solid

·        Silentioasa

·        Programe bune

Contra

·        Consum putin cam mare

Masina de spalat rufe, Bosch Seria 6, WAT28590

Masina de spalat rufe, Bosch Seria 6, WAT28590

 Masina de spalat rufe Electrolux PerfectCare800 EW8F228S

Masina de spalat rufe Electrolux PerfectCare800 EW8F228S

Printre cele mai bune marci de masini de spalat exista, fara indoiala , Electrolux , cunoscut candva de majoritatea drept Rex.

In special, gama PerfectCare garanteaza produse fiabile, cu un consum redus si un nivel tehnologic excelent, adesea comparabil chiar si cu produse de gama premium.

Modelul PerfectCare 800 este o masina de spalat cu motor inversor , cu clasa de eficienta energetica A +++ – 40%. Cu alte cuvinte, este un dispozitiv cu consum redus de energie, cu siguranta printre primele piete din acest punct de vedere.

Viteza maxima de rotire este, de asemenea, buna, care se ridica la 1400 rpm, in conformitate cu alte produse din aceasta gama de preturi.

Ajungem acum in sectorul programelor, care este destul de variat si plin de optiuni. Printre acestea: anti-alergic, jeans, sport / fitness, delicat / matase, bumbac, eco, sintetice, rapid, lana, mix.

Pe langa numarul bun de programe, PerfectCare este o masina de spalat cu un nivel tehnologic si electronic ridicat. Printre cele mai interesante caracteristici se afla sistemul UltraCare , care se preamesteca cu detergent si se indulceste inainte de a le introduce in tambur. In acest fel, se obtine o distributie mai uniforma a detergentilor, fara a risca pete neasteptate.

De asemenea, este prezenta functia abur , folosita in programul Anti-Alergie , capabila sa va igienizeze hainele.

PRO:

·        Consum limitat

·        Programe pentru diferite tipuri de tesaturi

·        Sectorul electronic excelent

CONTRO

·        Lipseste functia smart (considerand prezul)

Masina de spalat rufe Electrolux PerfectCare800 EW8F228S

Masina de spalat rufe Electrolux PerfectCare800 EW8F228S

Masina de spalat rufe cu uscator AEG seria 9000

Masina de spalat rufe cu uscator AEG seria 9000 L9WBC61B

Inchidem selectia celor mai bune masini de spalat cu un model de top: AEG Serie 9000, fara indoiala una dintre cele mai performante masini de pe piata, un adevarat concentrat al tehnologiei germane.

Printre cele mai interesante functii, se numara optimizarea ciclului in functie de greutatea incarcaturii, preamestecarea detergentului si a dedurizantului (spalare mai omogena si risc mai mic de dungi) si tehnologia ProSteam . Acesta din urma foloseste aburul pentru a elimina o parte din cutele de pe hainele sale.

Functia dedicata inmuierii apei (SoftWater Technology) este de asemenea foarte interesanta : un proces de filtrare, care elimina majoritatea mineralelor, potential daunatoare pentru rufe , din apa de spalare.

Designul este elegant si minimal, cu usa de port in negru si un tablou de bord cu doua tonuri (negru si gri), care confera masinii o impresie de robustete si avangarda tehnologica.

Tot din punctul de vedere al programelor, aceasta masina de spalat AEG nu dezamageste. De fapt, prezinta numeroase cicluri dedicate diferitelor tipuri de tesaturi , chiar si cele mai delicate, precum matasea si lana (certificat Woolmark Green ). In plus, exista si programul Outdoor, conceput pentru a pastra calitatile originale ale tesaturilor tehnice, in special impermeabilizarea.

Capacitatea de incarcare este de 9 kg, de aceea este potrivita si pentru familiile mari, iar viteza maxima de rotire este de 1600 rpm.

Echipat cu un motor inversor cu magnet permanent, ofera o eficienta energetica absolut peste medie: A +++ – 65%, o valoare de top. Prin urmare, costul initial important poate fi achitat treptat datorita economiilor semnificative din factura.

In plus, aceasta masina de spalat este si uscator. Reuseste sa spele si sa usuce o incarcatura de 3kg in 3 ore.

PRO:

·        Consum foarte redus

·        Nivel tehnologic avansat si functionalitate inteligenta

·        Caracteristici si programe speciale

IMPOTRIVA

·        Pret

Masina de spalat rufe cu uscator AEG seria 9000 L9WBC61B

Masina de spalat rufe cu uscator AEG seria 9000 L9WBC61B

Masina de spalat si uscator

In unele cazuri, combinarea functionalitatii unui uscator cu masina de spalat s-ar putea dovedi a fi o miscare castigatoare. De fapt, va permite sa economisiti spatiu si sa aveti 2 aparate in loc de unul.

Totusi, aceasta alegere trebuie sa fie dictata de nevoi speciale, atat din punct de vedere al spatiului, cat si al utilizarii aparatului.

Cum sa alegi ce mai buna masina de spalat

Dimensiuni si pozitie

Primul factor de luat in considerare inainte de a cumpara o masina de spalat este dimensiunea mai ales daca locuiesti intr-un apartament.

De obicei, o masina de spalat masoara 85-90cm inaltime si 60 x 60cm latime si adancime. Acest ultim factor are cel mai mare impact si ingreuneaza pozitionarea aparatului.

Din fericire, piata ofera asa-numitele masini de spalat slim, care au o adancime ce nu depaseste 50 cm (in medie, este cuprinsa intre 45-50 cm). Evident, dimensiunile mai mici afecteaza capacitatea de incarcare, care variaza intre 5 si 7 kg, deci potrivita pentru familiile nu prea numeroase.

Masina de spalat verticala

In cazul in care latimea masinii de spalat este problema, poate doriti sa luati in considerare cumpararea unei masini de spalat verticala.

Aceste produse sunt de fapt mai restranse decat masinile de spalat cu incarcare frontala si, prin urmare, sunt foarte confortabile chiar si in caz de lipsa de spatiu.

Cu toate acestea, exista anumite limitari de luat in considerare atunci cand alegeti aceasta optiune. De exemplu, masinile de spalat cu incarcare superioara au functii de baza si capacitati de incarcare mai mici. In plus, nu va fi posibila utilizarea masinii de spalat ca suprafata de sprijin.

Sarcina

Capacitatea de incarcare a unei masini de spalat este o caracteristica care trebuie luata in considerare in raport cu dimensiunea gospodariei si frecventa preconizata de spalare.

Pe piata este posibil sa gasesti masini de spalat cu capacitati cuprinse intre aproximativ 5 kg si 12 kg. Evident, o capacitate mai mare corespunde, cu aceleasi specificatii, unui pret mai mare.

O masina de spalat de 8 kg este perfecta pentru o familie de 3-4 persoane. In schimb, o masina de spalat de 5 kg sau 6 kg este potrivita pentru un singur sau, cel mult, pentru un cuplu.

Programe

Numarul de programe si cicluri disponibile este un alt factor esential de luat in considerare atunci cand vreti sa alegeti cea mai buna masina de spalat. Odata cu dezvoltarea de noi tehnologii, masinile de spalat de ultima generatie ofera o gama mai larga de programe si sunt.

De obicei, toate masinile de spalat pot trata Bumbac, Sintetice, Amestecuri, Delicate si Lana. La acestea trebuie adaugate cateva cicluri combinate predefinite, de exemplu Rinse + Spin.

In ceea ce priveste cel din urma tip de tesatura, este recomandabil sa achizitionati produse certificate oficial pentru tratarea lanii (de exemplu, Woolmark).

Pe langa aceste programe traditionale, este posibil sa gasesti altele mai avansate si dedicate tipurilor de imbracaminte si tesaturi specifice. Intre acestea:

 • Pilotele
 • perdele
 • Negre
 • Eco
 • Colorat
 • Imbracaminte din tesatura tehnica
 • Articole de sport / fitness
 • Ciclu rapid
 • Anti alergic
 • Sanitizer (abur)

Consumul unei masini de spalat

Cat consuma o masina de spalat? Raspunsul la aceasta intrebare se gaseste cu usurinta in eticheta de eficienta energetica, care este obligatorie pentru aparatele de uz casnic de acest tip.

Pe baza eficientei aparatului, se atribuie o clasa, exprimata cu o litera care merge de la D (clasa cea mai joasa si, prin urmare, cea mai putin eficienta), pana la clasa A +++.

Unele modele sunt chiar mai eficiente decat A +++ si, in acest caz, in titlul produsului, veti gasi un procent (de exemplu A +++ – 30%), ceea ce indica economiile suplimentare comparativ cu triplul plus.

Pentru a intelege mai bine diferenta dintre clase, ganditi-va doar ca o masina de spalat clasa A consuma in medie mai mult de 200 kWh pe an, in timp ce o masina A +++ consuma mai putin de 150.

Prin urmare, achizitionarea unei masini cu o clasa de eficienta energetica ridicata va implica un pret mai mare, dar este o investitie care va fi rambursata in timp, cu economii semnificative in factura.

Deschiderea portierei

In functie de pozitia masinii de spalat, poate fi necesara evaluarea directiei de deschidere a usii. Aproape toate masinile de spalat de pe piata se deschid la stanga.

Alegerea masinilor de spalat cu deschiderea usii in partea dreapta este destul de limitata. Cu toate acestea, in cele mai multe cazuri este posibila scoaterea balamalei usii, pentru a inversa directia de deschidere.

Consum de apa

Consumul anual estimat de apa este indicat pe eticheta. Desigur, aceasta valoare este puternic legata de capacitatea de incarcare a unei masini de spalat.

Pentru a va face o idee mai precisa a diferentelor dintre masinile de capacitate diferita, ganditi-va doar ca o masina de spalat de 10 kg consuma aproximativ 3000 de litri de apa pe an.

Motor inversor

Cu siguranta ati auzit despre masinile de spalat cu motoare invertoare sau, in general, despre invertoare. Dar ce inseamna si de ce este un factor important in a alege cea mai buna masina de spalat ?

Spre deosebire de masinile de spalat traditionale, in care miscarea motorului este alimentata de o serie de perii, miscarea motorului invertor este gestionata de o unitate de control electronica.

Avand in vedere absenta periilor, frecarea este mai redusa, si ofera avantaje importante:

 • Mai putina frecare inseamna mai putina uzura . Prin urmare, masinile de spalat cu invertor dureaza in medie mai mult decat o masina de spalat traditionala. In plus, acest tip de motor este garantat timp de 10 ani.
 • Mai silentios : in absenta frecarii, vibratiile sunt de asemenea mult reduse.
 • Consumul de energie este adaptata la nevoile specifice ale ciclului sau de programul selectat. Cu alte cuvinte, motorul se „adapteaza” la nevoile specifice, ceea ce duce la o performanta energetica semnificativ mai buna.

Viteza de rotatie

Viteza de centrifugare afecteaza gradul de umiditate reziduala prezenta pe rufe la sfarsitul ciclului .

Cu alte cuvinte, cu cat este mai mare viteza de centrifugare atinsa de masina de spalat, cu atat este mai buna capacitatea sa de a reda rufe mai uscate.

Viteza unei centrifuge este exprimata in rotatii pe minut (rpm) . Pe piata gasim produse cu viteze maxime cuprinse intre 800 si 1800 rpm.

Putem gasi clasa de eficienta la rotire a unei masini de spalat, bazandu-ne, de asemenea, pe eticheta energetica europeana.

In acest caz, este atribuita o clasa cuprinsa intre A si G. Dupa cum va puteti imagina, masinile de spalat cu viteze mai mari sunt cele care obtin cele mai mari calificari.

Functii

Pe langa programele si ciclurile, trebuie luate in considerare si celelalte functii disponibile atunci cand vreti sa alegeti cea mai buna masina de spalat.

Printre acestea:

 • Start intarziat
 • Reglarea manuala a vitezei de centrifugare
 • Reducerea cutelor
 • Recunoasterea automata a incarcaturii
 • Dozarea automata a detergentului si a dedurizantului
 • Premix de detergent si de indulcitor

Conectivitate: masina de spalat inteligenta

Odata cu cresterea exponentiala a pietei smart home , vedem un numar din ce in ce mai mare de masini de spalat inteligente conectate, cu WiFi sau NFC .

Evident, masina de spalat este un aparat de uz casnic care necesita in mod necesar mai multe actiuni „umane” pentru a-si putea face treaba (turnati detergentul / dedurizantul, incarcati masina de spalat etc.). Prin urmare, este practic imposibil ca intregul proces de spalare sa fie inteligent.

Cu toate acestea, prin aplicatiile conectate la masinile de spalat inteligente, puteti accesa programe si functii suplimentare, inclusiv:

 • Consultati sfaturi utile pentru o spalare mai buna
 • Verificati aparatul pentru a identifica defectiunile
 • Gestionati de la distanta masina de spalat
 • Primiti notificari si alerte pentru intretinere

Pret

Cat costa cele mai bune masini de spalat de pe piata? Pretul acestor aparate poate varia semnificativ. De fapt, mergem de la modele ieftine cu preturi sub 200 €, pana la dispozitive de la 1000 €.

Pretul variaza in functie de diferite caracteristici: capacitatea de incarcare, programele disponibile, capacitatea de a trata cele mai delicate tesaturi, functii suplimentare, caracteristici tehnice (de exemplu, prezenta motorului invertor).

In plus, este bine sa retineti ca o economie initiala puternica coincide adesea cu clase energetice ineficiente. Prin urmare, este recomandabil sa investesti cativa euro mai mult pentru a cumpara un produs cu o clasa energetica mai buna, deoarece diferenta de pret va fi usor compensata pe termen mediu.

Lasă un comentariu