Cel mai bun telefon pentru poze din 2020 – Ghid de cumparare

Cand vine vorba de cel mai bun telefon pentru poze, am vrea sa gasim mereu un smartphone calitate/pret exceptional. Astfe am decis sa fac acest ghid de cumparare in care am explicat principalli factori de luat in considerare, cat si o clasificare a celor mai bune telefoane pentru poze in functie de buget.

Principalii producatori de smartphone-uri ne-au obisnuit cu lansarea constanta de produse noi, la cateva luni distanta unul de celalalt. 

Concurenta in acest sector este foarte mare, precum si evolutia smartphone-urilor care in fiecare an duc la progrese semnificative, inclusiv in cel care este cel mai drag tuturor, si anume cel fotografic.

Avand in vedere o achizitie noua, orientarea in alegerea celui mai bun telefon pentru poze si videoclipuri in functie de buget a devenit o sarcina dificila pentru cei mai putin experimentati, care nu urmaresc in mod constant stirile prezentate in acest sector si nu le pot testa pe toate.

Acest ghid de cumparare, care este actualizat constant in fiecare luna, este conceput pentru a va ajuta sa gasiti smartphone-ul cu cea mai buna camera pentru fiecare gama de preturi. 

In plus, pentru cei care doresc sa aiba mai multe informatii despre noile tehnologii prezentate in sectorul camerelor de fotografiat, am introdus diverse perspective, pe care le puteti gasi dupa smartphone-urile pe care le-am selectat.

Cel mai bun telefon pentru poze: evaluarea foto-camerei

Pentru cei care doresc sa aprofundeze discutia, mai jos veti gasi toate componentele care lucreaza la realizarea unei fotografii sau inregistrarea unui videoclip.

Componente care, in functie de caracteristicile lor, afecteaza foarte mult calitatea si performanta fotografica pe baza diferitelor conditii de lumina, distanta si subiect.

senzor foto smartphone

Senzor foto si rezolutie (Megapixel)

Unul dintre factorii care afecteaza calitatea senzorilor fotografici pentru smartphone-uri este dimensiunea senzorului fotografic in sine, care nu trebuie confundat si asociat cu cantitatea de megapixeli.

Evolutia smartphone-urilor a dus la montarea unor senzori fotografici din ce in ce mai mari. Aceasta alegere permite senzorului sa capteze o cantitate mai mare de lumina si, prin urmare, sa aiba fotografii mai clare, mai precise si mai fidele cu realitate. 

Acesta este primul dintre principalii factori pentru a gasi cel mai bun telefon pentru poze, sa vedem acum in mod specific de ce.

Dimensiunea afecteaza foarte mult calitatea unui senzor fotografic, pe masura ce creste, informatiile dobandite de fotodiodele din care este fabricat senzorul vor fi mai precise. 

Fiecare imagine achizitionata este compusa din mai multe puncte, care se numesc pixeli (Picture Element), unirea lor permite obtinerea imaginii finale. 

Inmultind numarul de pixeli care alcatuiesc latura verticala cu latura orizontala a unei imagini (latimea cu inaltimea), obtineti numarul de megapixeli .

In marketing, numarul de megapixeli  este folosit ca o tehnica de vanzare. Totusi, cel mai important lucru pentru a avea fotografii perfecte este dimensiunea senzorului, care este exprimat in milimetri sau inch (exemplu 1 / 2.6 ″). 

Combinate cu aceasta caracteristica exista multe alte aspecte care afecteaza calitatea, dar in principal acesta este cel fundamental in a gasi cel mai bun telefon pentru poze.

Mai jos va puteti face o idee despre diferenta de dimensiune a senzorilor fotografici montati pe camere reflexe, camere mirrorless, camere compacte si smartphone-uri:

In prezent, exista trei mari producatori de senzori fotografici pentru smartphone-uri:

  1. Sony cu aproximativ 40% din piata, care produce printre cei mai buni senzori, aproape in topul gamei de smartphone-uri din acest clasament;
  2. OmniVision cu aproximativ 16%, producator pe care il gasim deseori in camerele frontale ale smartphone-urilor;
  3. Samsung cu 15%, de asemenea, producator de senzori excelenti.

Daca sunteti curios sa stiti ce senzor fotografic este montat pe smartphone-ul dvs. , exista o aplicatie care poate elimina aceasta curiozitate, numele acesteia este AIDA64 .

Deschizand aceasta aplicatie, pur si simplu accesati sectiunea periferica (daca vi se solicita, trebuie sa acordati permisiunea de a accesa camera) pentru a afla ce senzor fotografic are telefonul.

Exemplul de mai jos arata doua Samsung S7, in care, ceea ce nu cunosc multi oameni este ca acelasi model de smartphone poate avea senzori fotografici diferiti, S7 este unul dintre ele.

Primul S7, dupa cum puteti vedea mai jos, are un senzor fotografic Sony IMX 260 si la dreapta, al doilea Samsung S7 un senzor Samsung Isocell indicat cu abrevierea (SLSI_S5K2L1_FIMC_IS).

In unele smartphone-uri, masurarea pixelilor in µm ( micrometri sau o milionime de metru) este de asemenea specificata . Un pixel mai mare corespunde unei abilitati mai bune de a capta mai multa lumina si, prin urmare, de a avea fotografii si videoclipuri mai bune, in special in conditii de lumina scazuta.

Deschiderea diafragmei

Deschiderea diafragmei este un parametru care afecteaza foarte mult calitatea fotografiilor si este esential in alegerea celui mai bun telefon pentru poze

Este indicata cu litera F urmata de un numar (exemplu f / 1.5). Cu cat numarul este mai mic dupa „f /” si cu cat deschiderea va fi mai mare, adica cu atat este mai mare capacitatea senzorului de a capta lumina.

Deschiderea diafragmei exprima relatia dintre distanta focala a lentilei si diametrul diafragmei. Distanta focala nu este altceva decat distanta dintre suprafata senzorului si centrul lentilei obiective si este exprimata in mm (milimetri). 

Din aceasta masura distingem lentile cu unghi larg (cu o distanta focala de cativa mm) pentru a fotografia scenarii foarte largi, normale si zoom / teleobiective (cu o distanta focala foarte mare) pentru a fotografia subiectii de la distanta.

Stabilizare optica (OIS) si electronica (EIS)

Pe un smartphone, tipurile de stabilizare, optice si electronice, pot fi prezente in diferite camere de fotografiat pentru smartphone-uri. Primul da rezultate mai bune decat cel de-al doilea, deoarece nu decupeaza cadrele si functioneaza perfect in orice conditii de lumina spre deosebire de cel electronic.

Stabilizare optica a imaginii este un sistem mecanic care contracareaza miscarile mainilor noastre , care pot provoca flicker in video sau fotografii neclare, astfe devine un factor esential in a alege cel mai bun telefon pentru poze. 

Asa cum am mentionat anterior, functioneaza atat pentru foto cat si pentru video, din acest motiv este foarte important ca smartphone-ul pe care dorim sa il cumparam sa fie dotat cu aceasta tehnologie.

Exista sisteme externe care permit o stabilizare mecanica superioara si eficienta, un exemplu este DJI Osmo Mobile , cel mai bun gimbal de camera (stabilizator) de pe piata.

Stabilizarea optica poate fi combinata cu stabilizarea digitala sau electronica, care nu este altceva decat un sistem, aproape la fel de eficient ca cel precedent, dar care, in loc sa actioneze mecanic, actioneaza electronic, corectand efectul de incetosare doar in videoclipuri, dar nu si in fotografii. 

Optica

Printre componentele cele mai importante de combinat cu senzorul, o importanta semnificativa este data de lentile, care trebuie proiectate pentru a gestiona mai bine distorsiunile.

Camerele performante au cate 5 sau 6 lentile in spatiul catorva milimetri, apoi protejate extern in cel mai bun caz, de sticla safir, un material foarte dur folosit pentru a minimiza zgarieturile pe obiectiv, care pot afecta calitatea fotografiilor. O calitate definitorie cand vine vorba de cel mai bun telefon pentru poze.

Autofocalizarea (autofocus)

Nu mai putin importanta este asocierea cu senzorul fotografic al unui autofocus , in prezent cele mai populare sunt: lasere, dual pixelPDAF (acronim pentru Phase Detection Auto Focus) si detectia contrastului folosit acum doar in smartphone-urile low-end. 

Cu siguranta in topul gamei veti gasi unul dintre primele 3 tipuri de autofocus, care sunt foarte bune in ceea ce priveste viteza si precizia.

Senzor ToF (time of flight)

Acest nou senzor, prezent doar pe foarte putine smartphone-uri (pentru moment), va permite sa masurati adancimea sau distanta mai buna a ceea ce incadrati cu smartphone-ul dvs., facand un fel de scanare 3D a ceea ce incadram. Acest senzor foloseste lumina infrarosie, care nu este vizibila pentru ochiul uman.

Lumina infrarosie (850 nm) trimisa de un LED sau un laser plasat pe smartphone, se loveste de subiectele incadrate, apoi transmite senzorului ToF, care va avea sarcina de a-l masura. 

Acesti senzori sunt extrem de rapizi, ajungand la 160 fps.

Noul senzor ofera harti de adancime cu un grad ridicat de precizie de la o distanta apropiata de aproximativ 30 de centimetri pana la o distanta lunga de aproximativ 10 metri cu o singura camera ToF.

senzor tof

In partea stanga sus, veti gasi o imagine facuta cu o camera comuna, in dreapta sus, harta de adancime obtinuta cu noul senzor ToF, in timp ce in partea de jos modelul 3D creat cu o fuziune de imagine monocromatica si harta de adancime.

Utilizarile acestui senzor sunt variate, de la recunoasterea faciala la deblocarea smartphone-ului, pana la posibilitatea obtinerii de fotografii cu efect de bokeh mai exact, de la controlul gesturilor care interpreteaza miscarea mainilor, degetelor sau fetei pentru a efectua anumite actiuni, pana la utilizarea in realitate virtuala si creand modele 3D pentru imprimare 3D.

Flash

Si calitatea flash-uluinu trebuie descondiderata cand vine vorba de cel mai bun telefon pentru poze.

Pentru a ajuta in conditii de lumina scazuta, acum exista diferite tipuri de flash de 1, 2 si 4 LED-uri.

Blitul LED este cel mai obisnuit tip de flash in sectorul smartphone-urilor, fiind eficient si potrivit pentru distante scurte.

Dual led sau dual tone, sunt formate din doua LED-uri de diferite nuante, unul alb si unul chihlimbar pentru a beneficia de mai multe culori naturale

LED Quad are 4 LED-uri, datorita carora garanteaza o iluminare mai mare a subiectului incadrat si o mai buna redare a culorilor.

Slow Sync este o caracteristica prezenta in iPhone 8 si iPhone X, care profita de o deschidere prelungita a obturatorului prin care reuseste sa obtina culori mai naturale.

Blit frontal sau un blit situat pe partea laterala a camerei frontale, foarte potrivit daca va place sa faceti selfie-uri.

Rezolutie video si framerate

Un alt aspect important in a gasi cel mai bun telefon pentru poze, este rezolutia, care variaza de la smartphone la smartphone in functie de gama de preturi. 

Acesta porneste de la smartphone-uri ieftine, capabile sa inregistreze videoclipuri cu rezolutie HD (1280 x 720 pixeli) , pana la cele mid-range in Full HD (1920 x 1080 pixeli) si topul gamei care acum inregistreaza toate in UltraHD / 4K (3840 × 2160 pixeli) ) .

Totusi, ceea ce face diferenta este framerate-ul indicat in FPS (Frames pe secunda).

Un exemplu exceptional este iPhone 8, care este primul telefon mobil ce a introdus inregistrarea videoclipuri in 4K la 60 fps.

Aceste videoclipuri ocupa totusi mult spatiu, chiar 500 MB pentru fiecare minut de inregistrare. 

In plus, numeroase smartphone-uri va permit sa inregistrati videoclipuri in slow motion chiar si la 120 sau 240 Fps, dar la rezolutie Full HD sau mai mica. 

Software si interfata

Nu in ultimul rand, tot hardware-ul mentionat mai sus este inutil daca nu este gestionat bine de software si acest lucru face cu adevarat diferenta, asa cum demonstreaza marea lucrare facuta de Google cu Pixel-ul sau.

Exista multe tehnologii care imbunatatesc fotografiile si videoclipurile pe care le realizam. Doar pentru a numi una, HDR care pentru fiecare fotografie, face mai multe fotografii (in general trei), cu o expunere diferita (adica cantitatea de lumina care trece prin sistemul optic) .

Cele trei imagini realizate (una supraexpusa, una neexpusa si una cu expunere medie) in acest moment sunt unite de software, pentru a avea o fotografie finala optimizata care colecteaza toate detaliile atat din zonele cu lumina foarte luminoasa, cat si din cele cu lumina scazuta.

Toate aceste componente pe care le-am descris in alineatele anterioare si functiile software (HDR, etc.), au nevoie de o interfata software pe masura pentru a defini cel mai bun telefon pentru poze.

O interfata buna va permite sa aveti la indemana toate setarile necesare pentru a obtine o fotografie excelenta, fara a innebuni sa cautati o setare specifica printre meniuri.

Gasirea echilibrului corect in toate acestea este foarte dificil, deoarece smartphone-urile tind sa fie din ce in ce mai subtiri.

Milioane de dolari sunt cheltuiti in fiecare an in acest domeniu, deoarece sectorul fotografic determina foarte mult vanzarile unui smartphone.

Cel mai bun telefon pentru poze din 2020

Pentru a reda clasamentul celor mai bune telefoane cu camere foto , am evaluat cu atentie toti factorii asociati acestuia, atat hardware, cat si software:

  • Calitatea senzorului fotografic , unde sunt evaluate fotografiile si videoclipurile inregistrate in conditii de iluminare externa bune si scazute, calitatea fotografiilor cu zoom optic sau digital, efect bokeh, macro si unghi larg;
  • Tehnologii hardware prezente, cum ar fi stabilizarea optica sau electronica si tehnologia de focalizare prezenta, tipul de optica si multe altele;
  • Viteza focalizarii si precizia relativa cu analiza tehnologiei utilizate pentru focalizare;
  • Viteza de fotografiere, viteza de pornire a camerei si usurinta de utilizare;
  • Interfata si functiile software , un aspect important pentru a evalua atat prin usurinta de utilizare in modul automat, cat si in modul manual pentru cei care adora sa faca fotografii cu un anumit efect sau functie, variind parametrii fotografici (ISO, Expunere etc.).
  • Software Technology, un parametru care afecteaza in mare masura nivelul de calitate al fotografiilor si videoclipurilor si care face diferenta pe smartphone-urile care au acelasi senzor fotografic, dar care nu sunt bine optimizate pe partea de software si nu exploateaza unele tehnologii prezente in alte smartphone-uri;

Cel mai bun telefon pentru poze la ora actuala

Am ajuns in sfarsit in clasamentul telefoanelor cu cele mai avansate foto-camere. Cu siguranta preturile nu vor fi la indemana tuturor, dar in acest interval de pret veti gasi expresia maxima a tehnologiei in ceea ce priveste sectorul fotografic.

Huawei P40 Pro

Huawei P40 Pro este in prezent smartphone-ul cu cea mai buna camera de pe piata. 

Are 4 camere pe langa senzorul TOF care ofera informatii despre adancimea obiectelor. 

Pornim de la camera principala stabilizata optic de 50 Mpx, f / 1,9, 23 mm distanta focala si un senzor de la 1 / 1,28 ″, ceea ce face din P40 Pro + smartphone-ul echipat cu cel mai mare senzor fotografic in mod curent de pe piata. 

A doua camera este de 8 Mpx, f / 4.4, 240 mm (teleobiectiv) periscopica, stabilizata optic, care ofera un zoom optic de 10x. 

O a treia camera de 8 MP, f / 2.4, 80mm (teleobiectiv), intotdeauna stabilizata optic, care ofera un zoom de 3x si o a patra camera de 40 Mpx, f / 1.8, 18mm (ultrawide), de asemenea, cu un senzor foarte mare 1 / 1:54 “. 

Videoclipurile pot fi filmate in 4K la 60 fps. Procesorul este foarte puternic 7 nanometri Kirin 990 5G, display OLED de 6,58 inchi la 90 Hz si 8 GB RAM. Camera frontala este de 32 Mpx, f / 2.2, (lat), 1 / 2.8 .

Huawei P40 Pro

Samsung Galaxy S20 Ultra

Topul Samsung este reprezentat de S20 Ultra. Acest smartphone are 3 camere pe langa senzorul ToF. 

Principala cu un senzor de 108 Mpx stabilizat optic, f / 1,8, 26 mm distanta focala si un senzor cu dimensiuni generoase de 1 / 1,33 ″. 

A doua camera este de 48 Mpx, f / 3.5 periscopic, cu senzor de 1 / 2,0 “103 mm (teleobiectiv), stabilizat optic, care ofera un zoom de 10x, dar in acest caz hibrid si nu pur optic. 

A treia si ultima camera este de 12 Mpx, f / 2.2, 13 mm (ultrawide). Videoclipurile pot fi filmate in rezolutie 8K la 24 fps. 

Procesorul este foarte puternic 7 nanometri Snapdragon 865, display AMOLED de 6,9 ​​inch la 120 Hz si 12 GB RAM. 

Camera frontala este de 40 Mpx, f / 2.2, (lata).

Samsung Galaxy S20 Ultra

Xiaomi Mi 10 Pro

Noul top al gamei Xiaomi are 4 camere. 

Principala cu senzor de 108 Mpx stabilizat optic, f / 1.7 cu dimensiuni corespunzatoare 1 / 1,33 ″. 

Cea de-a doua camera este de 8 Mpx, f / 2.5, (teleobiectiv), intotdeauna stabilizata optic, care ofera un zoom hibrid de 10x (optic). 

A treia si ultima camera este de 12 Mpx, f / 2.0, cu senzor de 1 / 2,55 ″ cu zoom optic de 2x. 

In timp ce ultima camera este o imagine de ansamblu cu senzor de 20 Mpx, f / 2.2 si 13 mm distanta focala. Videoclipurile pot fi filmate in rezolutie 8K la 30 fps. 

Procesorul este foarte puternic 7 nanometri Snapdragon 865, display AMOLED de 6,67 inci la 900 Hz si versiuni cu 8 si 12 GB RAM. Camera frontala este de 20 Mpx, f / 2.0, (lata).

Xiaomi Mi 10 Pro

iPhone 11 Pro

Profitand de gama sa cu trei camere, Apple cu noul sau iPhone 11 pro, a adaugat cateva functii fotografice si video noi, concepute pentru a imbunatati experienta de filmare si rezultatele finale atat pentru fotografii facute de incepatori cat si pentru cei avansati. 

Gasim noi functii interesante, inclusiv previzualizarile Live Bokeh si HDR, interfata de utilizator imersiva si zoom uniform.

iPhone 11 Pro

Samsung Galaxy Note 10+

Galaxy Note 10+ este unul dintre modelele de top ale Samsung, echipat cu un chipset Exynos 9825, un ecran AMOLED de 6,8 inci si 12 GB RAM. 

Camera principala din spate prezinta o configuratie cu patru senzori: o camera principala standard de 26 mm insotita de o camera ultra-lata de 13 mm, un teleobiectiv de 52 mm si un senzor ToF dedicat pentru estimarea adancimii in modul Portret.

Samsung Galaxy Note 10+

Google pixel 4 XL

Primul dispozitiv Google care are o configuratie dual a camerei, Pixel 4 pune in aplicare atat camere cu unghi larg, cat si teleobiectiv in retro, , schimband in mod esential configuratia camerei in comparatie cu Pixel 3.

Google pixel 4 XL

Samsung Galaxy S10 +

Galaxy S10 + este versiunea ultra premium a familiei de smartphone-uri Samsung, disponibila si intr-o versiune cu conectivitate 5G (echipata si cu senzor ToF). 

Echipamentul sau include 8 GB RAM si un ecran AMOLED certificat HDR10 + de 6,7 inchi. 

Sistemul principal de camere foto combina o camera principala de 12 Megapixeli si un obiectiv cu deschidere variabila cu un modul ultra-larg de 16 Megapixel si un modul de teleobiectiv optic de 2x 12 Megapixeli.

Samsung-Galaxy-S10

Oppo Find X2 Pro

Oppo face un salt important inainte cu cel mai recent model Find X2 Pro, pe care se concentreaza foarte mult. 

Acest smartphone are 3 camere. Principala cu un senzor stabilizat optic de 48 Mpx, f / 1,7, 25 mm distanta focala si un senzor generos de 1 / 1,43 ″. 

A doua camera are un senzor periscopic de 13 Mpx, f / 3.0, 1 / 3.4 ″, 129mm (teleobiectiv), stabilizat optic, care ofera un zoom optic de 5x. 

A treia si ultima camera este unghiul lat de 48 MP, f / 2.2, 17 mm (ultrawide), cu senzor de 1 / 2,0 ″. 

Videoclipurile pot fi filmate in 4K la 60 fps. Acesta este primul smartphone care a montat puternicul procesor Snapdragon 865 cu 7 nanometri si 12 GB ram. 

Ecranul este un AMOLED de 6,7 inci la 120 Hz, sensibilitate la atingere la 240 Hz. Camera frontala este de 32 Mpx, f / 2.4 cu senzor de 1 / 2,8 ″.

Oppo Find-X2 Pro

Cel mai bun telefon pentru poze la un pret mediu

Xiaomi Mi Nota 10

Cel mai recent Mi Note 10, pe langa faptul ca este cel mai bun telefon pentru poze produs de Xiaomi cu 5 camere,este primul smartphone din lume echipat cu o camera de 108 Mpx, cu un senzor de 1 / 1,33 inch, f / 1,7 , stabilizare optica si distanta focala de 25 mm, camera care combina 4 pixeli in 1 capturand fotografii de 27 Mpx. 

Pentru a sustine acest senzor principal exista 2 module zoom / teleobiectiv, unul de 12 Mpx cu zoom optic 2x si unul de 5 Mpx cu zoom optic de 5x. 

In cele din urma, gasim o camera cu unghi larg de 20 Mpx si un macro de 2 Mpx. 

Camera frontala este echipata cu un senzor de 32 Mpx f / 2.0. O alta particularitate a acestui smartphone se afla in bateria 5260 Mah cu incarcare rapida care va permite sa incarcati 58% in 30 de minute si 100% din baterie in 65 de minute.

Xiaomi Mi Nota 10

Huawei P30 pro

Huawei P30 Pro este actualul smartphone-pilot al producatorului chinez in sectorul fotografic. 

Este livrat cu o configuratie tripla a camerei (quad-camera, daca contati senzorul ToF) care ofera diverse imbunatatiri in comparatie cu dispozitivele anterioare Huawei, P20 Pro si Mate 20 Pro.

Huawei P30 pro

Honor 20 Pro

Un alt telefon de calitate ce se incadreaza in acest buget este Honor 20 Pro, unde gasim 4 camere de fotografiat. 

Principalul, cu senzor de 48 MP (Sony IMX 586) cu diafragma f / 1.4, lungime focala de 28 mm, stabilizat optic. 

O a doua camera de 8 Mpx f / 2.4, 80 mm, dimensiunea senzorului 1 / 4.4 ″, intotdeauna stabilizata optic, care permite un zoom optic de 3x.

O a treia camera cu unghi larg de 16 Mpx, f / 2.2, 13 mm si dimensiunea senzorului 1 / 3.1 “. 

A patra camera macro, cu senzor de 2 Mpx, f / 2.4 si focala de 27 mm. Pe partea din fata, in gaura, exista in schimb o camera de 32 MP F / 2.0. 

Ecranul este un IPS LCD de 6,26 inci, in timp ce autonomia este de remarcat datorita bateriei Mah 4.000. Procesorul Huawei HiSilicon Kirin 980, 8 GB RAM si 128 GB memorie interna inchid echipamentul.

Honor 20 Pro

Google Pixel 3A

Pixel 3A a fost anuntat la jumatatea anului 2019 si este echipat cu acelasi compartiment ca Pixel 3.

In spate gasim o singura camera principala cu senzor de 12 megapixeli f / 1.8 cu stabilizare optica in timp ce in fata gasim un senzor de 8 megapixeli af /1.8. 

Foarte confortabil de utilizat, avand in vedere dimensiunea sa, Pixel 3A, are un ecran de 5,6 inci si o autonomie decenta, sustinuta de bateria de 3000 mAh. 

Are un procesor Snapdragon 670 Qualcomm SDM670, 4 GB RAM si 64 GB memorie interna.

Google Pixel 3A

Samsung A70

Samsung A70 este un smartphone cu un ecran mare, de 6,7 inchi, echipat cu o camera tripla din spate, formata dintr-un senzor principal de 32 Mpx, f / 1.7, o a doua camera de 8 Mpx f / 2.2 unghi larg, cu o lungime focala de numai 12mm si o camera de 5 Mpx f / 2.2 blur. 

Camera frontala este de 32 MP, f / 2.0.

Samsung A70

Telefoane de buget cu camera buna

Huawei P30 Lite

Huawei P30 Lite, are 3 camere in spate, dintre care cea principala este echipata cu un senzor de 48 Mpx, f / 1,8 1/2 inci, flancat de o camera cu unghi larg de 8 Mpx si de o ultima camera de 2 Mpx pentru efectul de estompare. 

Camera frontala este de 24 MP, f / 2.0. Acest smartphone este echipat cu toate serviciile Google, spre deosebire de recentul P40 Lite.

Huawei P30 Lite

Honor 9X

Honor 9X, are 3 camere restro. 

Principala cu un senzor de 48 Mpx, f / 1.8, un senzor cu unghi larg de 8 Mpx, f / 2.4, 13mm si o a treia camera de 2 MP, f / 2.4, pentru calcularea adancimii campului. 

Camera pop-up motorizata frontala 16 Mpx, f / 2.2. Ecran LCD LTS IPS de 6,59 “. Dimensiuni de 163,5 x 77,3 x 8,8 mm si greutate 196,8 grame.

Honor 9X

Motorola G8 Plus

Motorola G8 Plus prezentat in octombrie 2019 are o camera tripla, in ciuda faptului ca 4 gauri sunt vizibile pe spatele sau. 

Primul senzor este un 48 megapixeli f / 1.7, un senzor cu unghi larg de 16 Mps f / 2.2 flancat de un senzor de camp de 5 megapixeli intotdeauna f / 2.2. 

Camera frontala este de 25 megapixeli cu pixeli.

Motorola G8 Plus

Samsung Galaxy A40

Smartphone compact care are doua camere, 16 mpx f / 1.7 cu o focala de 26 mm si un secundar de 5 megapixeli f / 2.2 unghi larg de 13 mm. 

Camera frontala este de 25 megapixeli f / 2.0.

Samsung Galaxy A40

Huawei P Smart 2019

Huawei P Smart, cu un raport calitate / pret excelent, cu o camera principala de 13 Mpx f / 1.8 alaturi de o camera de 2 Mpx pentru calcularea adancimii campului. 

Camera frontala 16 Mpx, f / 2.0. Dimensiuni de 155,2 x 73,4 x 8 mm si greutate 160 grame.

Huawei P Smart 2019

Honor 10

Honor 10 Lite are in schimb 2 camere, in care il gasim pe cel principal cu senzor de 13 Mpx, f / 1.8 si un al doilea 2 MP, f / 2.4, pentru calculul adancimii campului. 

Camera frontala de 24 Mpx, f / 2.0. Ecran LCD de 6.21 ″. Dimensiuni 154,8 x 73,6 x 8 mm si greutate 162 grame.

Honor 10

Lasă un comentariu