Cel mai bun ulei de motor in 2020 – ghid de cumparare

Acest articol va clarifica toate indoielile dvs. despre cum sa alegeti cel mai bun ulei de motor pentru masina.

Vom incerca sa intelegem diferenta dintre uleiul „potrivit” si uleiul „cel mai bun”: in imaginatia colectiva uleiul cel mai bun este si cel potrivit, dar, din pacate, nu este deloc asa si daca ai rabdare sa ajungi la la sfarsitul articolului veti descoperi si motivul.

Alegerea uleiului de motor este un subiect extrem de discutat, iar cifra de afaceri ametitoare a alimentat inselatorii, contrafaceri, fraude, evaziune fiscala pana la uleiuri de calitate scazuta care produc daune ireversibile motorului.

De-a lungul anilor am citit si ascultat o multime de informatii adesea complet nefondate si conflictuale: multe mituri false si legende urbane care bulverseaza chiar si cei mai experti mecanici.

Cel mai bun ulei de motor pentru masina ta, este cel care respecta specificatiile producatorului si cel cu vascozitate potrivita. 

Toata lumea a inteles de multa vreme ca un ulei „nepotrivit” poate provoca probleme grave motorului si ca nu toate uleiurile sunt la fel.

Din pacate, nu toati au o idee clara pe ce sa se bazeze pentru a nu gresi si pentru a face alegerea corecta.

Daca nu ai timp sa citesti articolul pana la sfarsit, am facut un tabel cu cele mai bune uleiuri pentru motor in 2020, in functie de prestatii si recenzi ale consumatorilor.

ImagineProdusOferta
Ulei motor Castrol Edge, 5W30, 5LUlei motor Castro Edge, 5W30, 5LVezi oferta
Ulei motor Total Quartz Energy 9000, 5W40, 4LUlei de motor Total Quartz Energy 9000 5W40Vezi oferta
Ulei motor PETRONAS SYNTIUM 3000 AV 5W40 4LUlei motor PETRONAS SYNTIUM 3000 AV 5W40 4LVezi oferta
Ulei motor Red Line 5W40 Full Synthetic, 946mlUlei motor Red Line 5W40 Full Synthetic, 946mlVezi oferta
Elf Evolution Full-Tech FE 5W30 100%Elf Evolution Full-Tech FE 5W30 100%Vezi oferta
Ulei motor Opel Dexos 2, 5W30, 5LUlei motor Opel Dexos 2, 5W30, 5LVezi oferta

In primul rand, incercam sa intelegem ce este uleiul de motor si cum functioneaza.

Ce este uleiul de motor si la ce foloseste

Uleiul de motor, cunoscut si sub denumirea de ulei lubrifiant , este un fluid care a fost folosit intotdeauna pe toate motoarele cu ardere interna, fie ca sunt diesel, benzina, metan, GPL sau hibrid.

Este format dintr-o baza care poate fi minerala sau sintetica (lubrifiantul real) la care se adauga o serie de aditivi (mai putin de 30%) care ii confera proprietati si caracteristici adecvate pentru aplicatii specifice. Aditivii reduc namolul si formarea spumei, scad frecarea si consumul, variaza vascozitatea si inhiba oxidarea.

Cum se naste un ulei de motor

Ca sa intelegem care este cel mai bun ulei de motor trebuie sa plecam de la productie. Bazele sunt obtinute din rafinarea petrolului si sunt produse exclusiv de rafinariile petrochimice.

Companiile care comercializeaza uleiurile, achizitioneaza bazele de la rafinarii si adauga aditivi pentru a atinge performantele cerute de specificatiile producatorilor sau in conformitate cu studiile si analizele lor .Fiecare producator creeaza astfel propriul sau ulei, diferit de cel al concurentilor.

La ce foloseste mai exact uleiului de motor

Uleiul de motor este unul dintre cele mai utilizate produse pentru intretinerea vehiculului. Din acest motiv, poate de-a lungul timpului a devenit un produs ce adesea tratat cu superficialitate, subestimand importanta pe care o are pentru functionarea corecta a masinii. 

Fara ulei, un motor nu ar putea functiona si in cativa kilometri s-ar ineca, iar uleiul necorespunzator poate provoca deteriorarea ireversibila a motorului, asfel este de extrema importanta sa alegi cel mai bun ulei de motor pentru masina ta.

Acesta are o sarcina aparent foarte simpla si anume crearea unei pelicule permanente (un strat subtire) intre toate partile mobile ale motorului (cilindru cu piston, arbore cotit etc.) pentru a evita contactul direct intre suprafete metalice .

Ganditi-va la un piston care aluneca in interiorul cilindrului sau: daca segmentele intra in contact direct cu butoiul cilindrului, acesta din urma s-ar consuma pana cand se va opri, deci nu va mai putea continua cursa. 

Uleiul evita contactul dintre segmente si butoiul cilindrului, permitand pistonului sa alunece lin.

Dar asta nu este totul. Uleiul de motor nu este folosit doar pentru a lubrifia, ci si pentru a raci suprafetele metalice, indepartand o mica parte din excesul de caldura produsa prin arderea transferata la lichidul de racire . De fapt, exista motoare echipate cu doua seturi de duze:

 • o serie orientata spre pulverizarea uleiului pe butoi pentru a garanta lubrifierea
 • o a doua serie orientata sub capul pistonului pentru a-l raci

Cel mai bun ulei de motor: vascozitatea

Pe toate ambalajele unui ulei de motor veti gasi coduri de tip: 0W30, 10W40, 15W40, 15W50 etc. Acestea sunt indicii de vascozitate rece si calda . Una dintre cele mai importante proprietati de stiut pentru a alege cel mai bun ulei de motor.

Viscozitatea  este rezistenta unui fluid in timp ce circula. Daca un ulei este mai vascos decat altul, inseamna ca va intalni mai multa rezistenta la avansare, adica ii va fi mai dificil sa se miste.

Pentru a da un exemplu foarte simplu, ne gandim la doua conducte distincte: in primul pompam unsoare si in al doilea pompam ulei. Cu siguranta vom gasi mai dificil sa „miscam” grasimea decat uleiul, deoarece este mai vascoasa.

Dar de ce depinde vascozitatea? La nivel microscopic, depinde de frecarea si forta de coeziune dintre molecule. Cu cat forta de coeziune este mai mare intre molecule, cu atat fluidul se va misca mai greu. Dar asta nu este totul.

Viscozitatea, adica rezistenta la deplasare, nu este o constanta, ci depinde de temperatura:

 • la temperaturi mai ridicate (uleiul fierbinte, cand motorul functioneaza) rezistenta la miscare va fi mai mica, prin urmare, uleiul va fi „mai putin vascos”
 • la temperaturi scazute (uleiul rece, cand motorul este oprit), fluidul va oferi o rezistenta mai mare, iar vascozitatea acestuia va fi mai mare.

Din cele spuse pana acum, puteti ghici cu usurinta ca vascozitatea este o proprietate foarte importanta pentru uleiurile utilizate in motoare si este indicata pe amalaj printr-o perche de numere:

 • un prim numar asociat cu litera W (winter = iarna) care indica vascozitatea uleiului la rece
 • un al doilea numar indica vascozitatea la cald

Dar sa luam un exemplu pentru a intelege mai bine despre ce vorbim.

Sa luam in considerare un ulei foarte comun la motoarele pe benzina, cu vascozitate 10W-40: dar ce inseamna? Cum interpretezi acest acronim? 

Pentru a raspunde la aceasta intrebare, trebuie sa ne referim la tabelul SAE- J300 (SAE este acronimul Societatii Inginerilor Automotive, care este un organism american de standardizare pentru sectorul aerospatial si auto).

In primul rand, sa specificam un lucru foarte important. Numerele afisate pe pachet sunt doar indici care se refera la tabel si nu la valori de temperatura

Multi sunt convinsi ca, luand exemplul de 10w40, este cel mai bun ulei de motor ce se poate utiliza de la -10 pana la 40 de grade. Gresit !

Perechea de numere defineste intervalul de temperatura al aerului (si nu al motorului) in care poate fi folosit uleiul .

In cazul examinat, 10W40 este potrivit pentru o temperatura a aerului cuprinsa intre -30 ° C si + 40 ° C. Nu este bun pentru temperaturi exterioare peste 40 ° C sau sub -30 ° C. Aceasta clasificare nu ia in considerare nicio alta proprietate a uleiului, in afara de vascozitate.

In acest moment este posibil sa va intrebati, dar cum folosim doi indici si nu unul? Problema este legata de faptul ca uleiul are in mod evident o vascozitate care variaza cu temperatura.

Pe vreme rece, uleiul va fi mai vascos, adica va oferi o rezistenta mai mare la alunecare, astfel incat pornirea motorului va fi mai grea. 

Cand este cald, vascozitatea scade, astfel incat va oferi o rezistenta mai mica. Problema este ca, daca vascozitatea fierbinte este prea mica, uleiul este mai dificil sa adere pe suprafete si va ajunge ca in cazul camerei de ardere sa fie maturat de segmentul razuitorului de ulei.

In alegerea celui mai bun ulei de motor, vascozitatea trebuie sa fie nu prea mare la rece pentru a-i permite sa actioneze, si sa nu fie prea mic, pentru a garanta intotdeauna cantitatea de ulei impotriva eforturilor termice si mecanice la care este supus .

Cum se determina vascozitatea unui ulei de motor

Vascozitatea uleiurilor este determinata prin teste de laborator, unde comportamentul la cald si la rece al lichidului de testat este verificat inainte de a fi introdus pe piata.

Pentru a determina vascozitatea „fierbinte” a uleiului de motor, consultati vascozitatea cinematica exprimata in centistoke (cSt) masurata la 100 ° (luand in considerare temperatura medie de functionare a unui motor in 4 timpi) cu ajutorul unui viscometru capilar.

Pentru vascozitatea „rece”, se face referire la vascozitatea dinamica exprimata in centipoise (cPs) masurate la -18 ° C cu ajutorul unui viscometru de rotatie.

Cand este fierbinte, tot ce este necesar este masurarea timpului necesar pentru o anumita cantitate de ulei, adusa la 100 ° C, sa treaca printr-o gaura. Daca vascozitatea cinematica, calculata ca raportul dintre vascozitatea dinamica masurata si densitatea fluidului testat, se afla intre prima pereche de valori prezentate in tabel, atunci va fi clasificata ca 20, altfel ca 30, 40, 50 sau 60.

Vascozitatea rece, pe de alta parte, exprima doua valori: pompa si manivelarea; prima se refera la valoarea de vascozitate in timpul functionarii regulate a motorului (deci dupa faza de pornire) la temperaturi scazute, in timp ce a doua valoare exprima forta necesara pentru a muta pistonul in interiorul cilindrului limitat la faza de pornire si, evident, este strict conectat la frecarea generata de ulei. 

Cu cat este mai mare forta necesara pentru a muta pistonul dintr-o oprire, cu atat va fi mai dificil sa porniti motorul.

Vei vedea in interiorul urmatorului tabel unde valorile obtinute scad si uleiul este clasificat in consecinta.

Cum sa intelegeti diferenta dintre uleiuri cu vascozitati diferite

Sa incercam sa intelegem mai bine prin exemple ce diferenta exista intre uleiuri cu vascozitati diferite la cald si la rece.

De exemplu, daca luam in considerare un ulei de 5W30 si 10W30, ambele au aceeasi vascozitate la cald, ceea ce se schimba este performanta la temperaturi scazute.

Deci, daca un motor este pornit la rece cu ulei avand indice „W” scazut, acesta va ramane suficient de fluid pentru a ajunge rapid la componentele mecanice pentru a se lubrifia .

La temperaturi scazute, uleiul de 5W30 va fi mai puternic decat 10W30.

Pentru utilizare la temperaturi ridicate, un ulei de 10W50 este de preferat unui 5W30 precum si un 10W40.

Regula este urmatoarea:

 • cu cat este mai mic numarul asociat cu „W”, cu atat uleiul va fi mai potrivit pentru temperaturi scazute ;
 • cu cat numarul de vascozitate la cald este mai mare, cu atat uleiul va fi mai potrivit pentru temperaturi ridicate.

Am inteles ca vascozitatea indicata pe pachetul de ulei se refera, prin cateva numere, la temperatura aerului. In acest moment este posibil sa va intrebati: dar daca trec cu masina de la un climat excesiv de cald la unul excesiv de rece (sau invers), trebuie sa schimb uleiul? 

In manualul de utilizare si intretinere al fiecarei masini individuale, veti gasi informatiile furnizate de producatorul auto cu privire la lubrifiantul corect care trebuie utilizat in functie de tipul de climat. 

De fapt, pentru acelasi motor, puteti gasi mai multe optiuni: poate un ulei de 0W30 pentru climatele dure, un 5w40 pentru clima medie si un 10W40 pentru climele toride. 

Ati inteles in sfarsit ca nu exista doar un tip de produs care este cel mai bun ulei de motor pentru masina dvs., alegerea potrivita este si in functie de temperatura aerului.

Nu folositi niciodata uleiuri cu o vascozitate nespecificata de producator pe un motor.

In ultimii ani, producatorii de automobile au ales uleiuri de motor din ce in ce mai putin vascoase

Aceasta alegere a facut posibila  reducerea consumului de combustibil si, prin urmare, scaderea emisiilor de poluanti, pentru a respecta reglementarile europene din ce in ce mai stricte. 

Din acest motiv, am trecut de la 5W40 ulei, prevazut pentru motoarele diesel vechi, la 5W30 ulei prevazut pentru motoarele diesel de ultima generatie. VW a introdus recent ulei cu o vascozitate de 0W20 pentru a fi utilizat pe unele motoare.

Cel mai bun ulei de motor: specificatii tehnice

Cand trebuie sa alegeti un ulei de motor, pe langa specificatiile SAE care indica vascozitatea la rece si la cald, veti gasi o serie de alte coduri, precedate de API, ACEA sau coduri precedate de numele unui producator auto sau a unui grup auto, precum Renault, PSA . 

Ce inseamna exact toate aceste coduri? Si, mai presus de toate, ce folos au ele in alegerea celui mai bun ulei de motor pentru masina dvs.?

In acest paragraf vom raspunde in detaliu la aceste intrebari. Dupa ce o cititi nu veti mai avea indoieli si veti putea compara uleiurile cu specificatii diferite si o puteti recunoaste pe cea care se potriveste cel mai bine masinii.

Specificatii API ulei de motor

Pentru a alege lubrifiantul corect pentru masina dvs., producatorul includein cartea tehnica,  API-ul specific pe care trebuie sa il respecte uleiul : dar despre ce este vorba?

API reprezinta American Petroleum Institute,  cea mai mare organizatie americana (nonprofit) de inginerie chimica si petrochimica. 

Printre numeroasele sarcini ale API exista si aceea de a asigura clasificarea uleiurilor de motor, iar standardele acestora sunt adoptate si recunoscute in intreaga lume.

Specificatia API identifica uleiurile destinate motoarelor pe benzina cu litera „S” (Service) si uleiurile destinate motoarelor diesel pentru „C” (Comercial). 

Fiecare din cele doua litere este urmata intotdeauna de o a doua litera care indica nivelul de performanta al uleiului. A doua litera creste in ordine alfabetica, literele din alfabet indica uleiuri cu performante mai bune. 

Specificatii ACEA pentru ulei de motor

Acronimul ACEA reprezinta Asociatia Europeana a Producatorilor de Automobile; este o asociatie nascuta in 1996, care include principalii producatori europeni de automobile, care si-a stabilit o clasificare proprie a uleiurilor de motor, determinata prin teste bine definite.

Daca pe eticheta unui ulei gasiti codul ACEA, inseamna ca producatorul de ulei functioneaza conform standardelor de calitate si foloseste laboratoare certificate pentru a-l testa.

Clasificarea ACEA prevede utilizarea a trei litere: „A” pentru motoarele pe benzina, „B” pentru motorina, „C” pentru motoarele pe benzina si diesel compatibile cu catalizatorii si pot fi utilizate si in cazul sistemelor de post-tratament gaze de esapament sau dispozitive anti-poluare, cum ar fi FAP / DPF , si “E” pentru vehicule comerciale.

Fiecare litera este intotdeauna urmata de un numar care nu-i defineste performanta, ci tipul de motor pe care poate fi folosit, de exemplu:

 • A / B1 : motoare dezvoltate pentru uleiuri cu vascozitate redusa
 • A / B3 : motoare cu intervale de schimb prelungite
 • A / B4 : motoare cu injectie directa
 • A / B5 : motoare cu intervale de schimbare extinse, care necesita uleiuri cu vascozitate scazuta


Cel mai bun ulei de motor: diferenta dintre uleiul sintetic si uleiul mineral?

Lumea uleiurilor de motor este impartita in doua macro-categorii: minerale si sintetice. Primul reprezinta lubrifiantul traditional, in timp ce al doilea este acum tot mai raspandit. 

Dar care este diferenta? Care este cel mai bun ulei de motor?

Ambele uleiuri sunt obtinute incepand cu prelucrarea brutei extrase.

Diferenta substantiala consta in faptul ca uleiul sintetic este produs cu procese de rafinare mai avansate, capabile sa-i ofere o puritate mai mare, moleculele au toate dimensiunile si au o performanta mai buna decat cea minerala. 

In esenta, un ulei sintetic este mult mai bun decat un ulei mineral si este motivul pentru care este absolut recomandat de toti producatorii de masini si mai ales pentru motoarele mai puternice si moderne.

Iata toate avantajele oferite de un ulei sintetic in comparatie cu un ulei mineral:

 • pompabilitate mai mare la rece: uleiul sintetic ajunge mai repede in toate punctele motorului, astfel incat reduce semnificativ frecarea si uzura intre piese
 • la temperatura de functionare a motorului este mult mai stabil, garantand constant o pelicula de ulei intre piesele care urmeaza a fi lubrifiate
 • o mai mare protectie a componentelor motorului
 • scaderea consumului de combustibil
 • cresterea duratei de viata a componentelor mecanice ale motorului
 • impactul asupra mediului mai mic din cauza scaderii consumului
 • durata de viata mai lunga a uleiului

Singurele contra? Doar pretul! Un ulei sintetic costa evident mai mult decat unul mineral.

Care este diferenta dintre uleiul sintetic si uleiul de amestec sintetic?

Pe piata este posibil sa gasesti lubrifianti auto, chiar si de marca, care poarta o formulare mica „Ulei de amestec sintetic”, dar despre ce este vorba? Sunt uleiuri de calitate?

Uleiurile amestecate nu sunt altceva decat un amestec de uleiuri, de alta natura, dar cu vascozitate egala. Acest amestec inseamna ca rezultatul uleiului este de o calitate mai mica decat uleiul complet sintetic in sine si, prin urmare, pretul este putin mai ieftin.

Cum sa recunosti uleiul contrafacut

Alegerea unui ulei cu cele mai bune specificatii tehnice nu este suficienta. Piata pieselor de schimb a fost intotdeauna invadata de uleiuri contrafacute, adica de produse care au pachete aparent originale, dar care contin ulei de proasta calitate, care nu repeta marca si specificatiile prezentate in pachet.

Institutile competete incearca in permanenta sa contracareze acest fenomen in crestere, dar in opinia mea, cu rezultate slabe, deoarece doar o mica parte din volumele de ulei contrafacut sunt confiscate. 

Vanzarile online au sporit cifra de afaceri a pieselor de schimb falsificate, inclusiv a uleiurilor.

Adesea este dificil, daca nu chiar imposibil, sa recunoastem un ulei contrafacut chiar si pentru experti in domeniu. 

Desi nu este absolut suficient, pretul ar putea fi un element, desi indicativ, pentru a evalua daca un ulei este original sau contrafacut. 

Petrolul contrafacut are un pret decisiv mai „atragator” in comparatie cu valoarea de lista a aceluiasi ulei vandut de dealeri.

Un alt sfat important pe care vi-l pot oferi este sa fiti foarte atenti la ambalaj: in uleiurile contrafacute, unele mici detalii lipsesc total. 

Un ultim dar valabil sfat pe care as dori sa-ti dau sa nu-l cazi in capcana uleiului contrafacut este sa te orientezi intotdeauna catre un vanzator profesionist si binecunoscut, mai degraba decat unul ocazional si, eventual, necunoscut. 

De asemenea, puteti avea incredere in marile hipermarketuri, intrucat pretul competitiv este legat exclusiv de reducerea aplicata de producator, avand in vedere volumele importante de vanzari la nivel national, sau chiar online, cum ar fi eMag.

Cum sa alegeti cel mai bun uleiul de motor pentru masina dvs.

Dupa ce am studiat toate aspectele principale legate de uleiul de motor, am inteles cu siguranta ca uleiurile nu sunt toate aceleasi; dimpotriva, acestea difera in multe proprietati precum vascozitatea, API-ul, ACEA si specificatiile producatorului, mai degraba sintetice decat minerale sau semisintetice.

Fiecare motor functioneaza cel mai bine folosind un ulei foarte precis sau un cerc foarte mic de lubrifianti ale caror specificatii sunt in masura sa indeplineasca cerintele producatorului de masini.

Cel mai simplu, dar nu cel mai sigur raspuns, este sa te bazezi pe distribuitorul de piese de schimb sau pe mecanic. Daca va bazati pe profesionisti seriosi si scrupulosi din sector, ei vor sti cu siguranta ce sa faca, asa ca nu veti avea de ce sa va faceti griji.

Din pacate, trebuie sa stiti ca nu toti reparatorii / vanzatorii isi fac treaba corect si sincer, puteti gasi pe cineva care va avea tendinta sa va vanda un ulei „gresit”, trecandu-l ca fiind cel mai bun ulei de motor doar pentru propria lor comoditate economica. 

Nu intru in meritele marcii sau calitatii, ci faptul ca se poate intampla sa vi se ofere un ulei care nu respecta specificatiile minime furnizate, in ciuda faptului ca vi se spune altfel.

In acest moment va sfatuiesc intotdeauna sa apelati la manualul de utilizare si intretinere al masinii dvs.: pe pagina dedicata lichidelor, veti gasi toate specificatiile minime pe care trebuie sa le aiba uleiul de motor si pe care trebuie sa le respectati absolut.

Iti amintesc ce am vorbit despre specificatii:

 • Printre specificatiile SAE (de ex. 10W40, 5W30) alegeti in functie de clima zonelor pe care le frecventati de obicei si in care locuiti si selectati una dintre specificatiile SAE furnizate de producatorul auto pentru motorul masinii dvs.
 • respecta specificatiile ACEA recomandate, aceste specificatii difera de fapt in functie de tipul motorului, de aceea o specificatie diferita de cea recomandata pentru masina dvs. poate crea probleme
 • pentru API-ul specific, asigurati-va ca prima litera corespunzatoare combustibilului (S = benzina, C = motorina) si apoi alegeti o a doua litera cel putin egala, sau mai tarziu in alfabet decat cea indicata in brosura dvs. de intretinere.
 • daca exista o specificatie suplimentara a producatorului de masini , asigurati-va ca uleiul pe care il alegeti il are in mod expres pe pachet si, prin urmare, este compatibil cu masina dvs.

Imi dau seama ca uneori este plictisitor sa mergi sa cauti cartea tehnica si, in multe cazuri, acestea nu mai sunt nici macar tiparite, ci pot fi consultate doar in format digital.

Pe internet puteti consulta cataloagele electronice ale producatorilor de petrol, prin introducerea datelor masinii (modelul, dimensiunea motorului, combustibil, etc), veti gasi imediat uleiul compatibil cu masina . Foarte simplu nu-i asa?

Cel mai bun ulei de motor – clasament 2020

Ulei motor Castrol Edge, 5W30, 5L

Castrol EDGE Professional cu tehnologie fluida este unul dintre cele mai vandute uleiuri de motoare online . Acest lucru este probabil datorita performantelor ridicate: reduce frecarea motorului si garanteaza semnificativ mai multa putere si consum redus.

Ulei motor Castrol Edge, 5W30, 5L

Castrol a fost fondata in 1899 de Charles Wakefield, sub numele de “CC Wakefield & Company”. La inceputul secolului XX, Wakefield a fost impresionat de doua obiecte motorizate: masina si avionul.

Compania a inceput sa dezvolte lubrifianti specifici pentru aceste noi motoare care aveau nevoie de uleiuri suficient de lichide pentru a putea functiona la rece si suficient de dense pentru a continua sa functioneze chiar si la temperaturi ridicate.

Datorita cercetarilor sale, Wakefield a descoperit ca adaugand putin ulei de ricin, un ulei vegetal extras din semintele plantei de ricin, acel lubrifiant a functionat corect. Astfel, noul produs a fost numit „Castrol”.

De peste 115 ani Castrol se dedica cercetarii tehnologice, colaborand indeaproape cu principalii producatori de masini pentru a dezvolta produse performante.

Ulei motor Castrol Edge, 5W30, 5L

Ulei motor Castrol Edge, 5W30, 5L

Ulei motor Total Quartz Energy 9000, 5W40, 4L

QUARTZ 9000 ENERGY 5W-40 a fost dezvoltat pentru toate motoarele pe benzina (multivalve, turbocompresoare, cu sau fara convertoare catalitice) si diesel supraalimentat.

Ulei motor Total Quartz Energy 9000, 5W40, 4L

Este de departe cel mai popular online datorita unui pret cu adevarat interesant pe litru, dar care reuseste sa garanteze performante cu adevarat excelente. Acesta este motivul pentru care il pozitionam in topul clasamentului celor mai bune uleiuri de motor disponibile pe piata.

Caracteristici tehnice: 

 • Fluiditate excelenta la temperaturi scazute, care asigura pornirea chiar si la frig, cu o uzura mai mica a pieselor mobile.
 • Invelis lubrifiant extrem de stabil chiar si la temperaturi ridicate.
 • Proprietatile excelente de curatare permit ESI deosebit de extinse (intervale de intretinere).

Aprobari ale producatorului: 

 • VOLKSWAGEN : 502.00 / 505.00
 • BMW : ulei de viata lunga LL-01
 • MERCEDES BENZ : 229.5
 • PORSCHE : A40
Ulei motor Total Quartz Energy 9000, 5W40, 4L

Ulei motor Total Quartz Energy 9000, 5W40, 4L

Ulei motor PETRONAS SYNTIUM 3000 AV 5W40 4L

Acest ulei foloseste tehnologia exclusiva CoolTechTM pentru a contracara incalzirea excesiva a motorului.

Sistemul CoolTechTM actioneaza asupra zonelor termice critice, adica partile supraincalzite ale motorului, absorbind si transferand excesul de caldura si regland temperatura in asa fel incat sa protejeze componentele critice de daune si scaderi de performanta.

Ulei motor PETRONAS SYNTIUM 3000 AV 5W40 4L

PETRONAS Syntium 3000 AV 5W-40 este un ulei de motor cu continut mediu de cenusa (mediu SAPS), recomandat pentru utilizare in orice tip de auto pe benzina sau motorina (cu sistem de post-tratament) modele de inalta calitate echipate cu sisteme de injectie de combustibil, mai multe supape, turbocompresor sau compresor volumetric, chiar si in cele mai extreme conditii de functionare.

Experienta dobandita de PETRONAS pe circuitele de Formula 1 si in cele mai prestigioase evenimente auto din lume a permis dezvoltarea PETRONAS Syntium, o gama de lubrifianti hi-tech capabili sa raspunda nevoilor motoarelor de ultima generatie.

Ulei motor PETRONAS SYNTIUM 3000 AV 5W40 4L

Ulei motor PETRONAS SYNTIUM 3000 AV 5W40

Ulei motor Red Line 5W40 Full Synthetic, 946ml

Ulei motor Red Line 5W40 Full Synthetic, 946ml

Bunica a spus mereu „cine cheltuie putin, cheltuieste prea mult”. Aici avem cel mai scump ulei de motor, care este putin cunoscut in Romania, dar, potrivit expertilor din sector,  unul dintre cele mai bune.

Perfect pentru VW / Audi 500.00 / 501.01 / 502.00 / 505.00 / 505.01, BMW LL-01, Porsche A40 racit cu apa si Mercedes-Benz 229.1 / 229.3 / 229.5

Ulei motor Red Line 5W40 Full Synthetic, 946ml

Ulei motor Red Line 5W40 Full Synthetic

Ulei motor Opel Dexos 2, 5W30, 5L

Ulei motor Opel Dexos 2, 5W30, 5L

Uleiul de motor 5W-30 Dexos 2 este un ulei de motor sintetic 100% de inalta calitate pentru economie de combustibil si protectie imbunatatita a motorului.

Specificatii si aprobari: GM-LL-A-025 / GM-LL-B-02

De asemenea, potrivit pentru aproape toate vehiculele Opel, dar multi il folosesc cu mare satisfactie chiar si pe masinile de alte marci. 

De exemplu pe Toyota si Honda. 

Ulei motor Opel Dexos 2, 5W30, 5L

Ulei motor Opel Dexos 2, 5W30, 5L

Sper ca am reusit sa-ti fac o idee si sa-ti ofer cateva variante de produse despre care este cel mai bun ulei de motor pentru masina ta.

Lasă un comentariu