TOP 5 Cele mai bune uscatoare de rufe de pe piata la ora actuala

Uscarea rapida a rufelor nu este o sarcina usoara, mai ales atunci cand aveti o casa fara balcoane sau iarna, cand afara ploua sau este frig. Solutia? 

Cumparati unul dintre cele mai bune uscatoare pe care il asezati langa masina de spalat, pentru a avea haine curate, uscate si moi in cel mai scurt timp.

Pe piata exista diferite tipuri de uscatoare, cu pompa de caldura sau tehnologie de condensare, cu programe specifice de uscare pentru haine delicate si de lana, unele chiar cu functii care pot inlocui fierul de calcat! Un vis, nu?

Preturile sunt putin mai mari decat cele ale masinilor de spalat, dar cumparandu-le online, pe site-uri de renume puteti economisi mult. 

Pentru a va ajuta sa il alegeti pe cel potrivit pentru nevoile dvs, am decis sa intocmim un clasament al celor mai bune 10 uscatoare din prezent pe piata si sa va oferim un scurt ghid despre cum sa faceti alegerea. 

Care sunt cele mai bune uscatoare de rufe din 2022-2022: clasament

Uscatoarele pe care le-am ales sunt cele mai bine vandute si cele cu cele mai pozitive recenzii. De asemenea, am tinut cont de raportul calitate-pret, functionalitate, consum de energie si design.

Uscator de rufe AEG T8DBG48S

Principalul sau punct forte este prezenta tehnologiei „ AbsoluteCare ””capabil sa adapteze automat temperatura de uscare si miscarile tamburului la tipul de tesatura a piesei de imbracaminte introduse in interiorul ei.

Avantajul acestei tehnologii este posibilitatea de a usca orice tip de tesatura respectand in acelasi timp delicatetea fibrelor: ganditi-va doar de lana sau de matase. In cazul lanii, de exemplu, „AbsoluteCare” mareste viteza de rotatie a tamburului, astfel incat imbracamintea sa adere la peretii acesteia si sa impiedice contractia sau impaslirea ei.

O alta tehnologie prezenta in acest uscator este „ SensiDry”care este capabil sa absoarba umezeala din tesatura la o temperatura cu aproximativ 50% mai mica decat celelalte modele de uscatoare standard. Utilizarea temperaturilor scazute este, de asemenea, extrem de avantajoasa in ceea ce priveste consumul de energie si delicatetea actiunii economisirea este garantata si de prezenta motorului invertorului si de clasa de eficienta energetica A +++. AEG T8DBE851 are functia de abur, recunoasterea electronica a sarcinii si a nivelului de umiditate. Consumul anual de energie este de 177 kWh.

Dimensiuni: 85cm (H) x 60cm (W) x 60cm (D)

Clasa de eficienta energetica: A +++

Consum anual de energie: 177 kWh

Clasa de eficienta condensativa: B

Capacitate de incarcare: 8 kg

Pompa de caldura: da

Abur: da

Zgomot: 65 dB

Programe: Bumbac, Sintetice, Amestecuri, Lana (Woolmark), Pilote, Matase, Fier usor, Lenjerie, Sport, Outdoor8

Uscator de rufe AEG T8DBG48S

Electrolux PerfectCare 800

Daca sunteti in cautarea celui mai bun uscator pentru a nu calca, va recomandam cu siguranta PerfectCare 800 de la Electrolux. 

Este echipat cu tehnologia „ DelicateCare System”, care regleaza temperatura si viteza de rotatie a tamburului in functie de tipul de tesatura. Cu programe ad hoc de uscare a lanii, brevetate si certificate de Woolmark Blue, pentru matase si pentru uscarea tesaturilor tehnice. Printre programele speciale, in plus, se numara cel pentru foi mixte XL, XL, denim, delicate. 

Clasa energetica este A ++. Descriind in detaliu acest produs, subliniem prezenta senzorilor de preciziecare ajuta la uscarea uniforma a articolelor de imbracaminte, impiedicandu-le sa se micsoreze sau sa-si piarda formele originale. 

In plus, pompa de caldura este foarte importanta reducerea la jumatate a timpului de uscare: aceasta inseamna nu numai economii de energie, ci si prevenirea expunerii capetelor pentru o lunga perioada de timp la temperaturi ridicate. Este un uscator care, in ceea ce priveste performanta si prezenta anumitor tehnologii, este foarte asemanator cu AEG T8DBE851 descris anterior: are, de fapt, o functie de abur, recunoastere electronica a sarcinii si a nivelului de umiditate. 

Pe scurt, cei care cauta o alternativa putin mai ieftina la uscatorul anterior pot lua in considerare in siguranta acest produs. Consumul anual de energie este de 235 kWh.

Il recomandam pentru ca : datorita tehnologiei DelicateCare, permite uscarea optima a fiecarei haine, chiar si a celor mai delicate.

Dimensiuni: 85cm (H) x 60cm (W) x 63cm (D)

Clasa de eficienta energetica: A ++

Consum anual de energie: 235 kWh

Clasa de eficienta condensativa: B

Capacitate de incarcare: 8 kg

Pompa de caldura: da

Abur: da

Zgomot: 67 dB

Programe: Mixt, Lana, Denim, Bumbac, Eco, Delicate, Exterior, Extra, Rapid, Calcat usor

Electrolux PerfectCare 800

Uscator de rufe Bosch WTR87TW0BY

Acest uscator este cel mai bun daca trebuie sa uscati cantitati mari de haine intr-un timp scurt, deoarece are o capacitate de 8 kg ! Este un uscator cu abur si are clasa de eficienta energetica A ++. 

De asemenea, este echipat cu un afisaj mare pentru alegerea programelor de uscare, ceea ce face ca utilizarea acestui aparat sa fie extrem de intuitiva chiar si pentru cei care nu sunt familiarizati cu utilizarea uscatorului sau care il cumpara pentru prima data. Are recenzii excelente. 

Acest model de la Bosch este un uscator „ AutoClean ” cu functia „ Iron Assist ””: aceasta inseamna ca este capabil sa efectueze un tratament de uscare prin exploatarea actiunii aburului si, in consecinta, sa returneze articolele de imbracaminte care adesea nu necesita calcare.

De asemenea, merita remarcata prezenta cosului” Sensibil “, proiectat cu un forma care mentine imbracamintea mereu perfect moale si ingrijita dupa fiecare ciclu de uscare si a programului „ AllergyPlus ”, ideala pentru persoanele care sufera de alergii. Acest ciclu de uscare a fost special conceput pentru a minimiza alergenii reziduali din rufe uscate: particule de polen, animale parul si acarienii de praf. Are un cos conceput exclusiv pentru uscarea lanii pentru a evita frictiunea imbracamintei cu cosul si care, in consecinta,simtit.

Il recomandam pentru ca : are un pret mai mare decat uscatoarele anterioare, dar este, de asemenea, mai incapator si consuma putin.

Dimensiuni: 67cm x 62cm x 88cm

Clasa de eficienta energetica: A ++

Capacitate de incarcare: 8 kg

Zgomot: 62 dB

Programe: Bumbac, Sintetice, AllergyCare, Bumbac, Camasi, Delicate, Prosoape, Camasa Iron Assist 1, Camasa Iron Assist 5, Reimprospatare Afaceri, Mix, Rapid 40 min, Sport / Fitness, Uscare lana cu cos, Program de vreme calda

Uscator de rufe Bosch WTR87TW0BY

Uscator de rufe Samsung DV90

Printre sistemele prezente in acest uscator amintim „ OptimalDry ” care, datorita prezentei unui senzor dublu inteligent util pentru monitorizarea nivelului de umiditate din interiorul tamburului, este capabil sa calibreze ciclul de uscare in asa fel incat sa optimizeze timpii, evitand pierderea de timp si energie. 

Dintre ciclurile de spalare din uscatorul Samsung DV90 am dori sa subliniem “QuickDry 35 minute “, perfect pentru pornirea uscatorului cu sarcini reduse si pentru obtinerea hainelor perfect uscate in putin peste o jumatate de ora.

Acest uscator este un produs inteligent, deoarece are sistemul tehnologic” Smart Ceck “, capabil sa semnalizeze orice probleme intampinate si sa propuneti solutia direct pe smartphone (este compatibil cu iPhone si Android).

Prezenta unui indicator practic in rezervorul de apa de condensare va permite sa tineti intotdeauna nivelul apei sub control pentru a o goli inainte de a utiliza aparatul. Consumul anual de energie este de 258 kWh.

Il recomandam pentru ca: acest uscator este intuitiv, practic si usor de utilizat. Este un aparat inteligent care asigura economii maxime de energie datorita filtrului 2-in-1 care combina doua filtre usor de curatat intr-o singura solutie.

Dimensiuni: 60cm x 85cm x 60cm

Clasa de eficienta energetica: A ++

Consum anual de energie: 258 kWh

Clasa de eficienta condensativa: B

Capacitate de incarcare: 9 kg

Pompa de caldura: da

Abur: da

Zgomot: 65 dB

Programe: camasi, calcat, delicatese, lana, prosoape, pilote, exterior, bumbac, mixt, sintetic, Rapidoo 35 ‘, Reimprospatare, aer cald

Uscator de rufe Samsung DV90

Uscator de rufe Beko DS8452TA

Cel mai bun uscator existent pe piata la un raport calitate / pret este, fara indoiala, acest Beko DRX722W, cu incarcare frontala si capacitate de 7 kg. 

Functioneaza cu o pompa de caldura si este echipat cu un afisaj digital practic pentru alegerea programelor de uscare, care sunt in total 15, potrivite pentru fiecare nevoie (lana, bumbac, materiale sintetice, blugi, articole delicate etc.). 

Beko DRX722W este un uscator care datorita clasei de eficienta energetica A ++ cu pompa de caldura este foarte eficient si ofera performante excelente de uscare, intr-un timp scurt, cu economii maxime de energie si, in consecinta, economice. 

In ciuda pretului accesibil, acest aparat este capabil sa satisfaca nevoile oricui, deoarece nu deterioreaza articolele de imbracaminte, respecta delicatetea tesaturilor si nu le deformeaza. 

Printre diferitele programe il subliniem pe cel rapid, ideal pentru uscarea camasilor in doar 30 de minute. Apa de condens poate fi eliminata automat prin simpla conectare a furtunului de evacuare la rezervor. Consumul anual de energie este de 212 kWh.

Il recomandam pentru ca: are un pret accesibil, multe programe de uscare, consum redus si recenzii excelente.

Dimensiuni: 59,5cm x 54cm x 84,6cm

Clasa de eficienta energetica: A ++

Consum anual de energie: 212 kWh

Clasa de eficienta condensativa: B

Capacitate de incarcare: 7 kg

Pompa de caldura: da

Abur: nu

Zgomot: 65 dB

Programe: usor de calcat, uscat din bumbac, extra uscat, fier sintetic pregatit, armandio sintetic uscat, Sport, Reimprospatare, Delicatate, Mix, camasi, Xpress, Baby Protect.

Uscator de rufe Beko DS8452TA

Cum se alege uscatorul potrivit

In opinia noastra, am sugerat care sunt cele mai bune uscatoare din 2022-2022, pe baza raportului calitate-pret si a recenziilor gasite pe web. 

La alegerea unui uscator, totusi, trebuie luati in considerare si alti factori, in primul rand tipul de functionare (pompa de caldura, condens sau ventilare), dar si eficienta energetica, programele disponibile si nivelul de zgomot. Sa vedem totul in detaliu.

Pompa de caldura, condens sau uscare prin ventilatie?

Uscatoarele nu functioneaza toate in acelasi mod, ci produc tehnologii diferite pentru a usca rapid rufele. Principalele tipuri sunt trei:

 • uscatoare cu pompa de caldura, in care aerul cald este produs de o pompa de caldura in interiorul masinii. Este cel mai modern, eficient si accesibil tip, deoarece consuma mai putina energie decat uscatoarele cu rezistenta. Masinile de acest tip sunt, totusi, si mai scumpe;
 • uscatoare cu condensare, care au in interior un condensator, a carui functie este de a condensa aburul generat prin uscarea rufelor, colectandu-l sub forma de apa intr-o tava. Acest tip de uscator este, de asemenea, destul de scump, dar are avantajul de a putea fi instalat oriunde, deoarece apa nu este evacuata in conducte;
 • uscatoare ventilate, care utilizeaza o rezistenta interna pentru a transforma aerul rece din exterior in aer cald, cu care rufele sunt uscate. Aceasta este o tehnologie invechita, utilizata doar pentru masini mai ieftine. Cu toate acestea, nu merita sa economisiti la cumparare, deoarece aceste uscatoare consuma multa energie.

Eficienta si consum energetic

Uscatorul economiseste timp la uscarea rufelor, dar va poate cantari mult pe factura! Pentru a preveni acest lucru, este necesar sa alegeti o clasa de energie ridicata, de la A + in sus. De obicei, cele mai moderne aparate cu pompa de caldura apartin clasei energetice A +, A ++ sau A +++ si, prin urmare, consuma putin.

Uscatoarele mai vechi, cum ar fi cele cu ventilatie, au clase energetice mai scazute, de obicei B si, in consecinta, chiar daca sunt ieftine in momentul cumpararii, consuma multa energie, anuland economiile.

Functii

De asemenea, este foarte important sa verificati functiile uscatoarelor. Principalele sunt:

 • cronometru, pentru a programa inceputul si sfarsitul programului de uscare;
 • reglarea temperaturii, pentru scaderea sau cresterea temperaturii de uscare in functie de tipul de imbracaminte si tesaturi;
 • oprire automata, pentru a opri automat uscatorul dupa terminarea ciclului de uscare;
 • afisaj digital, pentru a vizualiza mai usor setarile uscatorului;
 • functia de memorie, care stocheaza programele de uscare utilizate cel mai des si permite selectarea lor rapida;
 • functie anti-zgomot, care face dispozitivul foarte silentios;
 • senzor de umiditate, care permite masinii sa aleaga automat tipul de uscare, pe baza umiditatii hainelor;
 • curatare automata, pentru a mentine intotdeauna filtrul si / sau condensatorul curate.

Programe

Va sugeram sa acordati o atentie deosebita programelor de uscare disponibile pentru a va asigura ca uscatorul poate fi utilizat pentru toate tipurile de imbracaminte si tesaturi. Mai exact, ar trebui sa aiba aceste programe:

 • bumbacul, programul de baza, pentru uscarea lenjeriei, tricourilor si a altor articole din bumbac;
 • materiale sintetice, pentru uscarea articolelor confectionate din tesaturi sintetice la temperaturi scazute, care ar putea fi deteriorate;
 • blugi, un program care utilizeaza temperaturi ridicate pentru a usca rapid blugii;
 • lana, pentru a usca pulovere si alte articole din lana fara a le impasla sau a le deforma;
 • amestecat, pentru a usca rufele formate din carpe din diferite tesaturi;
 • calcat, pentru a minimiza cutele si pentru a facilita sau evita calcarea;
 • delicat, pentru toate articolele de imbracaminte din tesaturi delicate, cum ar fi dantela si matase, sau cu aplicatii si broderii;
 • reimprospata, pentru a reimprospata hainele deja uscate cu aer rece, indepartand mirosurile proaste;
 • antialergic, pentru indepartarea alergenilor precum acarienii, polenul si parul animalelor.

Zgomot

In cele din urma, acordati atentie zgomotului aparatului: de obicei cele mai moderne uscatoare sunt destul de silentioase, dar daca doriti puteti alege un model cu un program silentios sau tehnologii speciale care sa reduca la minimum vibratiile si zgomotele.

Lasă un comentariu