Cela mai buna aragaz – top 2020 cu ghid de cumparare

Cele mai bune argaze, selectate pentru numărul de arzătoare, capacitatea cuptorului, programele de gătit, calitatea materialelor, siguranța, designul, raportul calitate-preț și marca.

Clasamentul celor mai bune aragazuri pe gaz

In acest articol am facut o selectie a celor mai buna aragaze de pe piata in urma recomandarilor celor care le-au achizitionat.

Indesit I6TMH2AF

Indesit I6TMH2AF este un aragaz pe gaz, echipat cu 4 zone de gătit și cuptor electric în clasa de eficiență A.

Acest model, cu finisaj din oțel inoxidabil, măsoară 60 de centimetri atât în ​​lățime, cât și în adâncime , are un capac de sticlă și un compartiment de încălzire.

Plita are 4 arzătoare, dintre care unul cu o coroană triplă, toate cu un sistem de siguranță Safe Flame care oprește evacuarea gazului când flacăra se stinge accidental.

Aprinderea arzătoarelor este electrica cu o singură mână . Deși acest sistem îmbunătățește ușurința de utilizare, uneori nu este practic, deoarece este necesar să insistați asupra activării arzătoarelor pentru câteva secunde.

Cuptorul, cu o capacitate de 58 litri și complet cu sticlă dublă, are funcții extinse , având în vedere cele 10 moduri de gătit disponibile, inclusiv Grill, Patiserie, Decongelare, Ventilat și Pizza.

Curățarea asistată este convenabilă , care poate fi activată prin introducerea unui recipient cu apă în cuptor și aducerea temperaturii la 200 ° C, astfel încât aburul generat să dizolve murdăria pentru o întreținere rapidă.

Indesit I6TMH2AF se caracterizează și prin alte aspecte pozitive care o fac practică de utilizare, precum lumina integrată în cuptor și funcția de oprire programabilă .

Aragaz-Indesit-I6TMH2AF

Aragaz Beko FSGT62110DXO

În opinia noastră acest produs este cel mai ieftin și mai bun aragaz pe gaz disponibil astăzi. Este potrivit pentru toți cei care doresc ca a doua bucătărie să fie instalată pe verandă sau de exemplu în casă lângă mare.

Are o plită durabilă, construită din materiale rezistente, cu patru arzătoare pe care le puteți aprinde confortabil datorită butonului cu aprindere. Nu mai trebuie să căutați brichete și chibrituri, pur și simplu rotiți butonul și apăsați. Are, de asemenea, un cuptor electric de o calitate excelentă

Cuptorul electric pe care îl montează este de o manoperă și calitate excelente, vă va permite, la fel ca orice cuptor, să vă pregătiți toate felurile de mâncare preferate. Are mai multe funcții din care puteți alege și este reglabil până la 250 °. Totul este completat de o estetică simplă, dar captivantă. De fapt, puteți vedea că are un design elegant, care se adaptează cu ușurință oricărui tip de bucătărie. Are și dimensiuni foarte mici, doar 50 x 50 x 85 cm, pe scurt, este ideal pentru toți cei care își doresc o a doua bucătărie mică sau care au spațiu limitat.

Aragaz-Beko-FSGT62110DXO

Aragaz-Beko-FSGT62110DXO

Aragaz Electrolux EKG51154OW

Prima calitate pe care o observați în această bucătărie este soliditatea fiecărui element pentru a garanta o mare fiabilitate. Clasicul oțel inoxidabil satinat a fost ales pentru acoperire, precum și pentru mâner și finisajul butoanelor. Ușa cuptorului asigura o izolare termică adecvată, iar panourile sunt ușor de îndepărtat pentru curățare.

Plita este caracterizată de un stil foarte clasic, cu 4 arzătoare și un singur grătar din fontă pentru a plasa confortabil tigăi și oale. Controalele sunt esențiale așa cum se așteaptă de la un astfel de produs;

Fiecare foc este gestionat de butonul relativ cu aprindere integrată, în timp ce alți doi selectori vă permit să alegeți modul de încălzire al cuptorului și să reglați temperatura dorită. În plus, găsim un indicator luminos pentru a arăta când dispozitivul este pornit. În mod ciudat, nu a fost furnizat un cronometru, care, cel mai adesea, este un cadou special.

Electrolux EKG51154OW este o bucătărie versatilă de sine stătătoare cu o clasă de eficiență energetică A pentru a reduce consumul. O soluție practică și economică care poate fi o alegere excelentă pentru casele de vacanță sau unde doriți un model de încredere, cu performanțe bune, dar fără a cheltui o sumă disproporționată.

Aragaz-Electrolux-EKG51154OW

Aragaz-Electrolux-EKG51154OW

Aragaz Beko FSGT62110GWO

Acest aragaz este format dintr-o plită pe gaz cu 4 arzătoare și un cuptor cu grătar alimentat întotdeauna cu metan. Furnizarea include, de asemenea, toate duzele de rezervă dacă este prevăzută utilizarea GPL. Dimensiunile totale sunt destul de compacte, egale cu 60 x 60 x 85 (h) cm, în timp ce cavitatea cuptorului oferă o capacitate utilă de 64 l.

După părerea mea, este o bucătărie cu un raport calitate / preț favorabil și caracterizată printr-o anumită soliditate structurală și un design suficient de modern. Este un model foarte esențial, conceput pentru situații în care nu sunt prevăzute nevoi speciale, cum ar fi o casă de vacanță, bucătării mici sau zone de gătit.

Cele 4 arzătoare oferă o versatilitate discretă de utilizare, putând profita de zona frontală stângă pentru o gătire mai intensă cu o putere de 2,9 kW și arzătorul auxiliar din dreapta pentru oale mici și o putere de 1 kW.

Neavând sursă de alimentare, aragazul și cuptorul sunt pornite manual cu ajutorul unei brichete cu gaz sau chibrituri. Din același motiv, cuptorul nu este ventilat și nu are iluminare. O lipsă mult mai gravă este absența unui cronometru care afectează negativ practicitatea utilizării.

Aragaz-Beko-FSGT62110GWO

Aragaz-Beko-FSGT62110GWO

Aragaz Zanussi ZCG512G1WA

Daca aveti probleme cu spatiul din bucatarie, acest aragaz va ajuta sa nu faceti compromisuri in ceea ce priveste optiunile la gatit. Formatul sau ingust asigura potrivirea usoara in orice loc din bucataria dumneavoastra, insa ofera acelasi spatiu la interior si functii de gatit ca un aragaz standard.

Doriti sa savurati adevaratul gust al Italiei? Acum nu mai este nevoie sa iesiti in oras cand aveti pofta de o pizza crocanta si gustoasa. Trebuie doar sa selectati setarea Pizza si aceasta se va incalzi automat la temperatura potrivita si va asigura conditiile de caldura ideale pentru a coace pizza!

Aragaz-Zanussi-ZCG512G1WA

Aragaz-Zanussi-ZCG512G1WA

Cum se alege cel mai bun aragaz pe gaz

În ciuda concurenței din ce în ce mai acerbe a sistemelor de gătit electrice cu plite cu inducție și vitroceramică, în majoritatea caselor romanesti gazul este forma de energie cea mai utilizată pentru gătit. Atunci când este necesar să cumpărați un aragaz pe gaz, poate pentru a fi instalat într-o casă de vacanță, pentru a face o alegere bună, este bine să îi cunoașteți cele mai importante caracteristici.

Utilizarea prevăzută

Având în vedere numărul mare de mărci și modele de pe piață, alegerea nu este niciodată ușoară. Primul aspect de luat în considerare este utilizarea căruia aragazul va fi destinat. Puteți găsi modele cu adevărat impresionante, cu o serie de arzătoare care s-ar putea potrivi unui restaurant și cu dimensiuni care depășesc cu mult un metru lungime. 

Ele reprezintă soluția ideală pentru camere foarte mari și pentru nevoile familiilor deosebit de numeroase . Evident, spațiul disponibil afectează în mod semnificativ alegerea: având contorul în mână și multă răbdare, este necesar să luați măsurătorile cu atenție pentru a profita de fiecare centimetru disponibil. 

Pentru modelele cu 4 arzătoare lățimea este o valoare cu siguranță standard, stabilit la 60 de centimetri .

Aragazul pe gaz este deosebit de apreciat de cei care dețin o a doua casă lângă mare sau la munte. Pentru o ușurință maximă de utilizare, dacă nu există conexiune la gaz, este necesar să vă asigurați că modelul ales funcționează și cu cilindrul GPL ; în acest caz, este posibil să existe posibilitatea de a schimba duzele arzătorului (acestea au un diametru mai mic) care ar putea fi deja incluse cu aragazul. Pentru casa de vacanță, având în vedere utilizarea foarte sporadică care se face în mod normal, puteți alege un model mic cu 4 arzătoare și funcții de bază.

Numărul de focuri

Evident, un  număr mai mare de arzătoare înseamnă să vă puteți bucura de o ușurință mai bună de utilizare , dar și de o creștere semnificativă a dimensiunilor generale. Cele mai performante game pot oferi până la 6/7 arzătoare , dar cele mai utilizate sunt modelele cu 4 arzătoare.

Tipul cuptorului

Cuptorul poate fi pe gaz, electric sau ambele . Majoritatea producătorilor oferă modele cu cuptoare electrice care garantează o gătire mai omogenă , o mai bună difuzie a căldurii și o versatilitate mai mare . 

Sunt tipul ideal pentru cei care iubesc, de exemplu pizza. Alți utilizatori preferă să folosească în schimb un cuptor cu gaz pentru a găti carne și pește. În cele din urmă este o chestiune de gust, dar în general modelele cu cuptor electric sunt cele mai bine vândute .

În ceea ce privește capacitatea cuptorului, un aragaz cu 4 arzătoare oferă un volum util care variază între 50 și 70 de litri . Pentru a avea o capacitate mai mare, este necesar să treceți la tipuri mult mai mari care ajung să aibă volume de aproape 200 de litri împărțiți în două sau trei cuptoare separate.

Funcționalitate

Un aragaz pe gaz nu este cu siguranță plin de tehnologie și funcții. Cu toate acestea, prezența cuptorului duce la evaluarea diferitelor programe de gătit oferite și prezența unui sistem de autocurățare . 

Un produs bun garantează în medie 6 până la 8 programe, inclusiv dezghețare rapidă . În unele cazuri, aragazele cu gaz pot fi găsite echipate cu un sistem de cuptor cu autocurățare pentru hidroliză, care, spre deosebire de ceea ce se întâmplă în cuptoarele pirolitice, folosește puterea de igienizare a aburului.

O caracteristică importantă de siguranță este prezența sistemului Gas-Stop care întrerupe alimentarea cu gaz în cazul în care flacăra se stinge .

Printre caracteristici puteți lua în considerare măsurile pentru facilitarea curățării . Una dintre acestea este posibilitatea de a demonta ușa interioară fără a utiliza niciun fel de instrument , astfel încât să puteți efectua o curățare rapidă și eficientă. Deseori există și balamale care permit îndepărtarea ușii foarte ușor.

Consum

Consumul se referă la cele două surse de energie utilizate: gaz și electricitate . Aragazele moderne sunt înrudite cu cele utilizate în urmă cu mulți ani. Progresul a îmbunătățit considerabil calitatea arzătoarelor: astăzi generează flăcări foarte eficiente , au o putere calorică mai mare și, arzând pentru mai puțin timp, reduc consumul . În ceea ce privește eficiența electrică, toate cele mai bune aragazuri pe gaz au o clasă de eficiență energetică A care garantează un consum absolut acceptabil.

Estetică

Nu se pot aștepta modele foarte sofisticate sau linii futuriste de la un aragaz pe gaz . Având în vedere tipul de aparat, marja creativă nu este foarte mare. 

Cu toate acestea, pot fi găsite modele care au grijă de acest aspect mai mult decât altele. Printre cele mai utilizate materiale este oțelul inoxidabil care, datorită efectului satinat, conferă o anumită eleganță structurii exterioare. 

Finisajul comenzilor, stilul mânerului cuptorului și sticla parțial întunecată sunt elemente care pot îmbunătăți foarte mult aspectul și pot asigura un impact vizual bun .

Lasă un comentariu