Top cele mai bune cuptoare electrice incorporate in 2021

Cuptorul incorporat este un aparat cu adevarat de baza in bucatarie, deoarece va permite sa pregatiti multe feluri de mancare rapid si fara efort.

Disponibil in mai multe modele si tipuri diferite, este un aparat de inalta performanta: costul sau mediu ridicat necesita sa studiati cu atentie caracteristicile produsului, pentru a face alegerea potrivita fara a regreta, si pentru a cumpara cel mai bun cuptor electric ce se potiveste nevoilor dvs.

In acest articol ne vom concentra pe cuptoare incorporate adecvate pentru uz casnic : in mod evident, exista multe cuptoare profesionale de cel mai inalt nivel, dar chiar si cele concepute pentru uz casnic pot fi hiper profesionale. Atentie mare si la economisirea de energie , caracteristica care nu trebuie subestimata.

Care este cel mai bun cuptor incorporat?

Alimentarea cu energie electrica, consumul, versatilitatea datorita diferitelor functii si design: acestia sunt principalii factori la care trebuie sa fiti atenti pentru a intelege care este cel mai bun cuptor incorporat pentru nevoile dvs.

Sa vedem cateva exemple:

Cuptor incorporabil Beko BIE22101X

Cuptor incorporabil Beko BIE22101X

Este deosebit de apreciat pentru durabilitatea materialelor si pentru pret. Desi apartine modelelor de dimensiuni medii, cu latimea standard de 60 cm, acest cuptor are o capacitate de 70 litri, mult mai mare decat celelalte modele din aceeasi categorie.

Clasa energetica A va permite sa aveti un consum redus de energie pe ciclu de convectie, egal cu aproximativ 0,88 kWh, iar cele 6 functii diferite de gatit va permit sa orice fel de reteta.

Curatarea acestui cuptor este foarte simpla, datorita nu numai usii detasabile, dar mai ales a tehnologiei EasyClean, care va permite sa curatati interiorul aparatului folosind sapun si apa cu un ciclu de spalare la temperatura medie.

Latimea interna a cuptorului va permite sa creati trei rafturi, apoi sa gatiti simultan pana la trei tavi.

Cuptor incorporabil Beko BIE22101X

Cuptor incorporabil Beko BIE22101X

Cuptor incorporabil Whirlpool 6th Sense

Cuptor incorporabil Whirlpool 6th Sense

Whirpool 6th Sense a fost lansat de unul dintre cele mai cunoscute si mai fiabile marci in productia de electrocasnice, un echilibru intre esentialitate si inovatie: acest cuptor are scopul de a facilita gatirea alimentelor datorita ajutorului tehnologiei. Dimensiunile sunt medii, in timp ce capacitatea este de 73 litri.

Cele 16 programe de gatit corespund cu 16 alimente diferite: selectati doar tipul de mancare, iar cuptorul va avea grija de timpii si temperaturile de gatit, fara a fi nevoie de preincalzire.

Panoul de control digital va permite sa controlati ventilatia, functiile si temperatura, iar functia SmartClean va permite sa curatati automat cuptorul fara a utiliza solventi.

Designul modern, finisajele din otel inoxidabil si usa cu inchidere silentioasa completeaza acest model Whirlpool dotat cu grill si o tigaie pentru picurare.

Cuptor incorporabil Whirlpool 6th Sense

Cuptor incorporabil Whirlpool 6th Sense

Cuptor incorporabil LOFRA GEMMA

Cuptor incorporabil LOFRA GEMMA

Acest model de cuptor electric integrat Lofra FQS9TEE este un cuptor „mare”, adica cu o latime de 90 cm si o capacitate de 105 litri, perfect pentru cei care adora sa gateasca in cantitati mari si doresc un produs pentru uz casnic, dar cu un design si programe profesionale.

Cu 13 functii de gatit, panou de control electronic si tehnologie pentru o curatare usoara, datorita peretilor vitrati, este un aliat excelent in bucatarie.

Reuseste sa atinga o temperatura de 280 de grade, dar clasa energetica A reuseste sa garanteze economii de energie si o absorbtie energetica maxima de 4,3kW.

Fabricat din otel inoxidabil, este echipat cu un sistem de siguranta pentru usa cuptorului, format din 3 straturi pentru a mentine mai bine caldura interna.

Cuptor incorporabil LOFRA GEMMA

Cuptor incorporabil LOFRA GEMMA

Cuptor incorporabil Bosch VBC5580S0

Cuptor incorporabil Bosch VBC5580S0

Primul element de subliniat este latimea de 90 cm, care asigura o cavitate cu o capacitate de 85 l. Un volum semnificativ care va fi apreciat de catre cei care, pe langa faptul ca au un spatiu adecvat pentru instalare, obisnuiesc sa gateasca cantitati mari de alimente.

In ceea ce priveste aspectul estetic, mi s-a parut foarte esential si, in acelasi timp, elegant, datorita contrastului inevitabil dintre sticla intunecata si partile din otel inoxidabil.

Panoul de control este simplu si ordonat, cu un afisaj intr-o pozitie centrala pe care sa se respecte parametrii setati si doua selectoare laterale; cel din dreapta va permite sa alegeti modurile de gatit si functiile suplimentare, in timp ce cel din stanga va permite sa modificati valoarea temperaturii.

Sistemul de incalzire nu include tehnologii speciale; este de tip ventilat, cu o rezistenta electrica puternica plasata pe partea de jos, care incalzeste aerul intr-un timp scurt si un ventilator care il raspandeste uniform in toate punctele cavitatii.

In total sunt disponibile 10 programe si, pe langa cele obisnuite, exista cea specifica pentru prepararea de pizza proaspata, aer cald 3D pentru a fi utilizat la gatirea mancarurilor la ambele niveluri si cea destinata doar decongelarii.

Posibilitatea de incalzire partiala a rezistentei in functie de tipul de gatit este foarte interesanta, putand insera doar partea centrala pentru cantitati mici de alimente sau intregul element pentru bucati mai mari.

Bosch VBC5580S0 nu a prezentat nici o slabiciune in constructie sau probleme operationale. Este un cuptor solid, fiabil si destinat sa dureze in timp.

Ceea ce mi-a lasat cateva indoieli este pretul, mult mai mare decat produsele concurente si putin justificat de simplitatea functiilor oferite.

De exemplu, nu exista un mod de auto-curatare cu abur sau piroliza, precum si un anumit numar de programe automate de gatit, asa cum este in mod normal in cazul modelelor de acest nivel.

Cuptor incorporabil Bosch VBC5580S0

Cuptor incorporabil Bosch VBC5580S0

Cuptor Incorporabil Candy FCP

Cuptor incorporabil Candy FCP605

Candy FCP605 este un cuptor incorporat esential atat in ​​design, cat si in functiile oferite. Din punct de vedere estetic, nu exista detalii semnificative de subliniat, avand in vedere inevitabilul finisaj din otel inoxidabil anti-amprenta si prezenta a trei butoane pentru programarea gatitului.

Cavitatea interna are o capacitate utila de 65 litri , este iluminata de o lumina halogena, are o acoperire emailata pentru a asigura igiena si curatarea usoara, ofera 5 niveluri de inaltime pentru pozitionarea tavilor si este protejata de o usa dubla din sticla.

Asa cum am aratat deja, functiile disponibile sunt reduse la termenii minimi, cu doar 4 moduri de gatit pentru a alege dintre statice, ventilate si gratar cu sau fara interventia ventilatorului.

Temperatura este setata cu ajutorul unui termostat manual cu o roata pana la o valoare maxima de 250 de grade centigrad , in timp ce cronometrul avertizeaza printr-un semnal acustic la expirarea timpului stabilit.

Este un cuptor incorporat care, in opinia noastra, satisface nevoile celor care cauta un model economic , cu metode de gatit putine si indispensabile, fiabilitate buna si estetica placuta .

Nu este echipat cu dispozitive tehnologice specifice, ci isi indeplineste sarcinile simple, fara a evidentia probleme si cu rezultate generale satisfacatoare.

Cuptor incorporabil Candy FCP605

Cuptor incorporabil Candy FCP605

Cuptor incorporabil AEG BCE455350M

Cuptor incorporabil AEG BCE455350M

Este un cuptor electric incorporat, cu un design modern si cu metodele clasice de gatit ale unui model comun termoventilat.

Un aparat electrocasnic din clasa A + de eficienta energetica, cu o structura robusta, capabil sa garanteze functiile esentiale pentru prepararea unei varietati bune de retete si obtinerea unor rezultate satisfacatoare.

Cu siguranta nu puteti defini un cuptor inteligent, avand in vedere lipsa unui panou de control tactil si a unor programe prestabilite de selectat in functie de tipul de pregatire.

Toata aceasta simplitate se traduce printr-o utilizare oarecum intuitiva, care va fi apreciata de cei care nu vor sa piarda timpul in citirea instructiunilor si doresc o functionare imediata.

Printre detaliile pe care le-am apreciat cel mai mult, iese in evidenta calitatea constructiei; aspect evident prin respectarea usii realizate cu trei pahare pentru a asigura o izolare termica perfecta si usor demontabila pentru curatare, precum si balamale cu inchidere SoftMotion.

O alta caracteristica interesanta este sistemul de ventilatie ThermiCºAir, cu distributie uniforma a caldurii in toate cele 71 l ale cavitatii.

Acest lucru duce la o incalzire mai rapida si o reducere a temperaturii de gatire, permitand astfel o economie buna de timp si energie.

Dovedeste a fi un model performant chiar si in cazul gatitului pe mai multe nivele, permitandu-va sa pregatiti diferite feluri de mancare in acelasi timp.

Dupa cum am subliniat deja, ofera functii de baza, cu toate acestea exista optiunea convenabila pentru a seta pornirea cu intarziere. In practica pot decide cand sa functionez cuptorul, selectand durata gatitului si ora exacta cand trebuie sa se termine.

Cuptor incorporabil AEG BCE455350M

Cuptor incorporabil AEG BCE455350M

Cum sa alegeti cel mai bun cuptor electric incorporat

Comparatia dintre diferitele modele ne permite deja sa intelegem care sunt caracteristicile de care aveti nevoie atunci cand alegeti un model de cuptor incorporat.

Iata detaliile caracteristicilor pe care trebuie sa le aiba in mod necesar un cuptor incorporat si posibilitatile pe care le puteti alege pentru a determina care este cel mai bun cuptor incorporat pentru nevoile dvs. in bucatarie.

Tehnologie si alimentare

Cea mai importanta caracteristica este tehnologia prin care incalzeste si gateste mancarurile noastre. Daca, asa cum am mai spus, pana acum un deceniu, cel mai popular tip era gazul, acum cuptoarele electrice au luat amploare , chiar daca cuptoarele pe gaz sunt inca disponibile pe piata si garanteaza economii mai mari de energie.

Cuptoarele pe gaz incorporate produc caldura prin ardere: in interiorul cuptorului este de fapt un arzator, introdus in interiorul camerei de ardere.

Evident, cuptorul trebuie sa fie conectat la reateaua de gaz al casei sau la un singur cilindru. Cand este aprins, arzatorul difuzeaza caldura in interiorul intregului cuptor, mai intai prin radiatie, apoi prin convectie.

Principalul dezavantaj al acestui cuptor – si motivul pentru care este folosit din ce in ce mai putin – nu este posibil sa setezi o temperatura care sa ramana constanta: acest lucru poate compromite serios prepararea retetelor mai elaborate.

Cuptoarele electrice incorporate produc caldura prin energie si sunt impartite in cuptoare pe convectie, cuptoare cu ventilatie si cuptoare combinate:

in cuptoarele cu convectie  , caldura este radiata in interiorul cuptorului, datorita rezistentelor electrice, care sunt de obicei doua si sunt dispuse in partea inferioara si superioara a aparatului, asa cum este cazul cuptoarelor electrice.

In acest caz, va fi posibil sa reglati autonom temperatura celor doua rezistente sau sa alegeti sa porniti una si sa opriti alta, directionand caldura.

in cuptoarele de ventilatie  , caldura este generata nu de rezistente electrice, ci de una sau mai multe turbine rotative: acestea sunt de obicei situate pe partile laterale sau in spatele cuptorului si au avantajul incalzirii aparatului omogen.

in cuptoarele combinate  , caldura este generata atat de rezistentele electrice, cat si de turbine. Acestea sunt aparate care combina alimentarea cu convectie si ventilatie, lasand utilizatorului posibilitatea de a decide daca sa activeze un tip sau altul de alimentare, sau chiar ambele tipuri in acelasi timp.

Pe langa cuptoarele electrice si cu gaz incorporate, care sunt cele mai utilizate si populare, exista tehnologii noi, cum ar fi cuptoarele cu aburi si cu microunde .

In primul caz, caldura este generata prin fierberea apei, introdusa in interiorul unui rezervor special incorporat in cuptor sau in exterior. Pentru moment, functia abur este incorporata in cuptoare electrice de inalta calitate, dar nu este imposibil sa ne imaginam ca in viitor vor exista modele complet cu abur.

Acelasi lucru este valabil si pentru cuptoarele cu microunde incorporate, care sunt aparate electrocasnice ce folosesc unde electromagnetice pentru a gati mancarea, la fel cum ar face un cuptor cu microunde. Aceasta este si o tehnologie incorporata in cele mai multe cuptoare electrice tehnologice.

Consumul de energie

Cat consuma un cuptor incorporat?

Consumul de energie al unui cuptor incorporat este o caracteristica foarte importanta pentru a evita facturile care cresc si este un factor care depinde foarte mult de tipul de putere al cuptorului.

Fata de cuptoarele cu gaz, cuptoarele electrice incorporate consuma putin mai mult, dar in acelasi timp asigura o gatire mai rapida si mai eficienta.

Mai mult, multe dintre aceste aparate au o certificare energetica cuprinsa intre A si A +++: acestea sunt cuptoare care initial au un cost foarte ridicat, dar sunt „amortizate” la factura in cazul utilizarii frecvente.

Cum alegi cel mai bun cuptor incat sa economisesti in consumul de energie?

Trebuie sa ne gandim la frecventa de utilizare a aparatului: daca cuptorul este utilizat foarte des, idealul este sa alegem un model care sa asigure economii substantiale de energie , deoarece banii in plus pe care ii cheltuim in momentul achizitiei vor fi amortizati in factura.

Daca, pe de alta parte, acest aparat va fi folosit rar, puteti opta si pentru un model de cuptor electric incorporat, care este mai putin performant din punct de vedere al consumului, dar cu siguranta mai ieftin.

Functii de baza si avansate

Pe langa functiile de baza ale cuptorului – termostat, cronometru, gatit cu convectie sau ventilatie, preincalzire – exista multe functii suplimentare care caracterizeaza in principal aparatele din aceasta categorie cu cel mai mare cost. Iata detaliile functiilor de gatit (pe langa tehnologiile abur si microonde mentionate mai sus):

 • Grill: va permite sa gatiti la temperaturi foarte ridicate, care in multe cazuri ajung 300-350 de grade. Aceasta metoda de gatit este tipica, de exemplu, pentru alimente precum puiul sau mancarurile care trebuie sa ramana moi in interior si sa aiba o crusta crocanta la exterior.
 • Functia de dezghetare:  multe cuptoare incorporate va permit sa dezghetati alimente fara a modifica sau anula elementele nutritive ale acestora. Acest lucru se intampla datorita unei functionari combinate a incalzitoarelor si ventilatoarelor electrice, toate la temperaturi scazute.
 • Functia de dospire:  cuptoarele se pot transforma in adevarate incaperi de dospire, datorita acestei functii speciale, care este foarte util pentru cei carora le place sa framante. Datorita mentinerii unei temperaturi cuprinse intre 20 si 30 de grade in functie de tipul de aluat, cuptorul combina actiunea turbinelor si rezistentele electrice si va permite sa utilizati aceasta functie ciudata, dar utila.
 • Functie de iaurt:  o alta functie posibila datorita actiunii combinate a rezistentelor si ventilatoarelor si folosirea unei temperaturi scazute. Nu este foarte util, dar cu siguranta original, este foarte potrivit pentru cei care iubesc sa faca iaurt acasa.
 • Camera dubla de ventilatie si gatit:  unele cuptoare puternic tehnologice au o camera dubla de gatit, reglata de doua sisteme de ventilatie diferite. Aceasta inseamna ca este posibil sa gatiti doua feluri de mancare in doua moduri diferite, setand temperaturi si functii diferite si reducand timpul (dar atentie la consum!)
 • Start intarziat:  o functie foarte utila pentru cei care sunt plecati de acasa si doresc ca cuptorul sa inceapa sa lucreze inainte de a se intoarce acasa. Cronometrul poate fi configurat cu 24 de ore inainte de ora dorita.
 • Oprire automata:  asa cum se intampla si in cazul altor aparate care sunt utilizate in bucatarie, aceasta functie este utilizata pentru a se asigura ca cuptorul, daca nu este utilizat, se opreste automat pentru a nu consuma energie inutil.
 • Sonda de caldura:  aceasta este o functie foarte inovatoare, care poate fi optionala pentru unele modele si inclusa pentru altele. In cazul cuptorului AEG vazut mai sus, este o functie esentiala: sonda de temperatura va permite sa evaluati nivelul de gatit al felurilor de mancare „dificile”, cum ar fi carnea, fara sa deschideti vreodata usa cuptorului, dar sa verificati totul de la un mic monitor. Este o functie utila mai ales pentru cei care adora sa gateasca si vor sa fie siguri ca preparatele lor sunt gatite la perfectiune.
 • Sticla detasabila : aceasta este o caracteristica care faciliteaza foarte mult curatarea cuptorului, deoarece va permite sa extrageti in siguranta sticla usii interioare, sa o curatati separat si apoi sa o introduceti in interiorul cuptorului.

Autocuratare si piroliza

Cuptorul este unul dintre cele mai dificile si obositoare aparate de curatat, nu numai din motive practice, ci si pentru siguranta: utilizarea solventilor toxici poate compromite pregatirea si sanatatea alimentelor pe care urmeaza sa le introducem in cuptor.

Pentru a satisface nevoile consumatorului, marile marci de electrocasnice si cuptoare incorporate au gasit solutii diferite: cele mai simple sunt comune si modelelor economice, in timp ce cele mai elaborate si tehnologice privesc, deocamdata, doar modelele de top de gama.

 • Pereti vitrati:  chiar si cele mai ieftine modele de cuptor au imbunatatit smaltul cu care sunt acoperite peretii cuptorului. De fapt, producatorii au inlocuit vopseaua poroasa cu un email mai neted, care in sine nu retine murdaria si impiedica sa se ingroase prea mult.
 • Curatare catalitica: in  comparatie cu cuptoarele cu pereti emailati, cei cu curatare catalitica au un tip specific de acoperire, care atunci cand este incalzit actioneaza ca o bariera impotriva murdariei, impiedicandu-l sa se aseze pe pereti. Prin urmare, actiunea de curatare are loc simultan cu gatirea alimentelor.
 • Curatarea pirolitica:  spre deosebire de curatarea catalitica, curatarea pirolitica necesita o noua rotatie de convectie a cuptorului, de obicei la o temperatura foarte ridicata (aproximativ 500 de grade). La aceasta temperatura, murdaria este practic pulverizata, iar ulterior praful este colectat cu o lopata si aruncat in cos.  Are avantajul de a fi o metoda eficienta de curatare care elimina si mirosurile, dar are dezavantajul consumului.
 • Easy clean :  aceasta este o metoda de curatare comuna, care asigura un ciclu de convectie la temperatura medie dupa adaugarea putina apa cu o picatura de sapun de vase la baza cuptorului. Fata de piroliza, consuma mai putina energie si este mai usor de curatat, dar are dezavantajul de a nu fi la fel de eficienta ca piroliza asupra mirosurilor care raman in interior.

Dimensiunile, structura si capacitatea cuptorului

Deoarece sunt aparate care trebuie incorporate in mobila bucatariei, cuptoarele au dimensiuni standard – si, prin urmare, si capacitati standard – care pot fi impartite in trei tipuri:

 • Cuptoare „mari” , de aproximativ 90 cm latime, cu o capacitate de aproximativ 80 litri
 • Cuptoare medii , aproximativ 55 cm latime, cu o capacitate de aproximativ 65 litri
 • Cuptoare compacte , latime de aproximativ 45 cm, cu o capacitate de aproximativ 35 litri

Dupa cum am vazut, dimensiunea unui cuptor afecteaza evident capacitatea acestuia, dar si structura acestuia.

Un cuptor incorporat mai mare va avea de fapt mai multe etaje, corespunzand spatiilor in care este posibil sa gatiti diferite feluri de mancare introduse in diverse tavi.

Usa de deschidere este o parte integranta a structurii cuptorului: este foarte important sa fie izolata termic, mai ales daca in casa exista copii mici care se pot arde cu usurinta.

In general, usa de deschidere poate fi de doua tipuri: pliante, cu o rotatie de 90 de grade, in marea majoritate a cazurilor; lateral, de la dreapta la stanga sau invers, in special in cazul cuptoarelor cu dimensiuni compacte.

Cat cantareste un cuptor incorporat? Destul de mult: de la aproximativ 25 de kilograme  un pentru unul compact la 80 de kilograme pentru unul mare.

Panou de control

Prin panoul de control al unui cuptor incorporat ne referim, evident, la setul de comenzi si butoane de aprindere care ne permit sa folosim cat mai bine cuptorul prin reglarea temperaturii, timpului de gatit etc.

In timp ce cuptoarele din trecut prevedeau pur si simplu setarea timpului si a temperaturii, cuptoarele electrice incorporate de noua generatie au un panou de control destul de elaborat, bazat pe toate functiile ilustrate mai sus, care trebuie setate prin acest panou.

In functie de tipul de cuptor si de numarul de functii suplimentare, panoul de control va fi mai mult sau mai putin elaborat.

De la butoanele si comutatoarele clasice trecem la computere de bord reale, adesea cu dispozitive cu ecran tactil care pot fi modulate in functie de experienta utilizatorului.

Modelele cu sonda de temperatura integrata arata temperatura interna a alimentelor pe afisaj pentru a va asigura ca gatirea dorita a fost realizata.

Accesorii

In comparatie cu alte aparate, cum ar fi plitele electrice, cuptoarele incorporate nu au o gama larga de accesorii, ci mai multe instrumente esentiale pentru a-si face treaba mai bine.

Printre acestea, gratarele sunt cu siguranta cele mai importante accesorii, deoarece va permit sa impartiti diversele blaturi ale cuptorului sau pot fi folosite ca „tavi” pentru preparate mai elaborate sau care includ o tigaie de scurgere dedesubt.

In ceea ce priveste cuptorul electric, acesta poate include un accesoriu pentru rotiserie, adica un ax rotativ care trebuie introdus in capetele latimii aparatului si care este folosit pentru a gati unul sau chiar doi pui in acelasi timp.

Care este cel mai bun cuptor electric incorporat ?

Daca niciunul dintre cuptoarele incorporate pe care le-am propus nu este potrivit pentru nevoile dvs., nu va faceti griji: Emag va ofera o alegere practic nelimitata de modele disponibile in categoria Cuptor .

Printre dimensiuni, functionalitate, accesorii si caracteristici tehnice, este dificil sa iti gasesti calea in alegerea celui mai bun cuptor incorporat, dar cu siguranta un model cu ventilator electric iti va oferi o mare satisfactie in bucatarie.

Lasă un comentariu