Cele mai bune dezumidificatoare portabile – clasament cu ghid de cumparare

In acest articol vom vorbi despre cele mai bune dezumidificatoare portabile raport calitate pret. Pe langa clasament si recenzii vei gasi si toate detaliile necesare pentru a stii cum sa alegi cel mai bun dezumidificator pentru nevoile tale.

Clasamentul celor mai bune dezumidificatoare portabile – top 5

De Longhi DDSX220

De Longhi DDSX225

De Longhi DDSX225 este un dezumidificator portabil cu un design modern, cu dimensiuni de 38,3 x 25,6 x 60 (H) centimetri si o greutate de aproximativ 13,5 kilograme. Dezvoltarea preponderent pe verticală permite poziționarea într-un colț fără a da prea multe probleme, în timp ce roțile pivotante și mânerul integrat iti permit sa-l muti cu usurinta.

După nevoie, poti conecta un furtun la scurgerea directă a condensului pentru funcționare continuă. Alternativ, poti folosesi rezervorul cu o capacitate de 5 litri pentru a colecta umiditatea extrasa din mediul inconjurator. In acest caz am exista o placa transparenta pentru a verifica nivelul apei, cu aparatul care se opreste automat cand rezervorul este plin, asteptand golirea.

Gestionarea dezumidificatorului este foarte simplă, trebuie doar să setez gradul de umiditate pe care intenționez să-l păstrez în cameră. În acest sens, mi s-a părut destul de limitativ să pot selecta doar 5 niveluri presetate între 30% și 70%, ținând cont și de faptul că multe modele concurente oferă o ajustare cu trepte minime de 5%.

Totuși, în afară de acest detaliu, poti să activez funcția Laundry care optimizează funcționarea prin accelerarea uscării rufelor, si să setezi cronometrul să programeze întârziat pornirea și oprirea, să varieze viteza de ventilație pe trei niveluri și să activeze mișcarea automată, acel deflector pentru a distribui uniform fluxul de aer.

În ceea ce privește zgomotul, mașina generează o presiune sonoră între 42 și 47 dB. La ventilatie maxima ar putea fi enervant, dar este o caracteristica comuna acestui tip de aparat. Un alt aspect de subliniat este prezenta unui filtru de praf care reduce si raspandirea bacteriilor datorita actiunii ionilor de argint.

Aparatul trebuie curățat regulat pentru a nu compromite scăderea corectă a umidității. Frecvența intervențiilor depinde de orele de utilizare, totuși, pentru a evita griji, este indicat să curățați o dată pe săptămână.

In concluzie, De Longhi DDSX225 este un dezumidificator care isi indeplineste bine functia si iti permite sa reglezi procentul de umiditate in incaperi de pana la 40/45 metri patrati. În opinia mea, este un model fără slăbiciuni deosebite, dacă nu lipsa funcției de pornire automată. Aceasta înseamnă că, în cazul unei întreruperi de curent, mașina nu poate să repornească singură și să continue să funcționeze cu setările stocate.

Pro

 • Capacitate mare a rezervorului
 • Funcționare și cu scurgere continuă a condensului
 • Mod de uscare a rufelor

Contra

 • Reglarea gradului de umiditate nu este foarte personalizabila
 • Nu are funcția de pornire automată în caz de întrerupere

Lipsește alarmă de filtru înfundat

De Longhi DDSX225

De Longhi DDSX2TB

Dezumidificator Electrolux EXD16DN4W

Electrolux-EXD16DN4W

Dupa parerea mea, acest dezumidificator are un design modern placut care se integreaza bine in orice mediu.

Un aparat cu o utilizare foarte simplă, de fapt doar așezați-l într-o cameră și porniți-l setând nivelul de umiditate dorit sau alegând unul dintre modurile disponibile. În acest sens, poti activa programul SMD, adică dezumidificarea inteligentă cu control automat al umidității, care se va menține la o valoare între 45% și 55%.

În cazul utilizării în încăperi în care rsunt rufe la uscat, avem un mod special pentru performanță maximă cu ventilatorul care se rotește la cea mai mare viteză.

In plus, putem porni si modul continuu, cu dezumidificatorul care va functiona fara oprire pana cand rezervorul de colectare se va umple complet. In aceste situatii recomand racordarea conductei pentru scurgerea directa a condensului, astfel incat sa nu ne facem griji pentru golirea apei.

Electrolux EXD16DN4W este un produs cu adevărat complet, cu performanțe bune. Un umidificator atent și la calitatea aerului datorită prezenței unui filtru care reține praful și particulele mai mari, precum și a unui ionizator pentru a face purificarea și mai eficientă.

Pro

 • Posibilitate de evacuare directa a apei
 • Rezervor de colectare cu capacitate bună
 • Design modern
 • Funcționalitate completă

Contra Nu au fost detectate probleme

Electrolux-EXD16DN4W

Electrolux EXD16DN4e

Dezumidificator Ariston DEOS 10

Ariston DEOS 20S

Ariston DEOS 20S este un dezumidificator portabil cu dimensiuni de 35 x 24,5 x 51 (H) centimetri si o greutate de aproximativ 13 kilograme. Avand in vedere ca este un model conceput pentru a elimina pana la 20 de litri de apa din locuinta in 24 de ore, consider dimensiunile de gabarit destul de mici si favorizeaza atat pozitionarea intr-un colt cat si depozitarea. Pentru a muta aparatul este dotat de manerul integrat si cele 4 roti omnidirectionale.

Designul curat, cu carcasă albă din plastic și panoul de control cu ​​un afișaj mic, discret, îi permit să fie plasat în orice cameră fără a atrage prea multă atenție. La fel ca majoritatea dezumidificatoarelor, si in acest caz avem posibilitatea de a alege intre functionarea cu rezervor sau scurgerea continua a condensului printr-un furtun de cauciuc care sa fie conectat la racordul posterior.

In primul caz apa este colectata in rezervorul detasabil de 3 litri, putand observa nivelul din fereastra transparenta si cu oprirea automata a compresorului cand rezervorul este plin. Pe consolă există un LED care indică când este timpul să se procedeze cu golirea.

Panoul de control este foarte intuitiv si poti programa imediat aparatul dupa o citire rapida a manualului. Folosind tasta Mode, decizi între modul standard cu unitatea în funcțiune până la atingerea umidității dorite, sau modul continuu cu funcționare la capacitate maximă de dezumidificare până la rezervorul plin.

Cronometrul îti permite să setezi o pornire și o oprire întârziată, în timp ce butonul Fan este pentru a selecta una dintre cele două viteze ale ventilatorului. Afișajul indică în mod normal procentul de umiditate relativă a încăperii, afișând în schimb valoarea în timpul setării. În acest sens, se poate face o ajustare de la minim 35% până la maxim 80%, cu creșteri/scăderi de 5% de fiecare dată când sunt apăsate tastele + și -.

Alte funcții relevante sunt pornirea automată în cazul unei întreruperi electrice, repornește păstrând setările memorate și antigelul care oprește compresorul și lasă doar ventilatorul pornit pentru a preveni formarea gheții pe evaporator.

In spate se afla grila de protectie a filtrului, care este compusa din doua elemente, unul antipraf de curatat cel putin la 30 de zile si celalalt pentru eliminarea compusilor organici volatili ce urmeaza a fi inlocuit dupa aproximativ 24 de luni.

Singurele aspecte negative pe care le-am întâlnit în timpul testului sunt lipsa alarmei filtru înfundat și absența funcției Laundry, utilă pentru accelerarea uscării rufelor.

Pro

 • Funcționare cu rezervor sau scurgere continuă a apei
 • Reglarea precisă a procentului de umiditate
 • Filtru de mirosuri pentru îndepărtarea compușilor organici volatili

Contra

 • Lipsește funcția specifică pentru uscarea rufelor

Nu are indicator de filtru înfundat

Ariston DEOS 20S

Ariston DEOS 1e

Dezumidificator Trotec TTK60E

Trotec TTK60E

Trotec TTK 60 E este un dezumidificator portabil potrivit pentru incaperi de pana la 45 de metri patrati si capabil sa extraga maxim 20 de litri de apa pe zi. Printre punctele forte ale acestui model putem aprecia designul placut cu contrastul cromatic dintre plasticele albe si banda centrala verde.

După cum este obișnuit pentru acest tip de aparat, utilizarea este foarte simplă. Un panou de control practic vă permite să setați nivelul de umiditate afișat pe afișaj și să alegeți între trei moduri diferite de utilizare.

Selectând funcția Smart, aparatul reglează automat umiditatea putând seta viteza de ventilație. In regim continuu dezumidificatorul functioneaza pana la umplerea rezervorului, in timp ce ultimul program de Uscare este specific pentru uscarea rufelor si tot in acest caz functionarea este continua fara a se putea modifica vreun parametru.

Alte caracteristici ale acestui produs sunt dezghețarea automată, blocarea ca siguranță pentru copii, filtrul lavabil și reutilizabil, orificiile de evacuare a aerului cu înclinare reglabilă, cronometrul de oprire cu interval de 1-24 ore, lumina rezervorului plin și racordul pentru evacuarea externă a condensului.

Trotec TTK 60 E este, fara indoiala, un dezumidificator complet, cu performante bune si cu un nivel de zgomot normal. Singurul aspect negativ substanțial se referă la acuratețea higrostatului intern care provoacă uneori funcționare anormală în modul Smart: în loc să se oprească când se atinge nivelul de umiditate, aparatul continuă să funcționeze continuu.

Pro

 • Capacitate bună de dezumidificare
 • Design sofisticat
 • Posibilitatea de a alege 3 moduri de operare diferite

Impotriva Higrostat intern nu foarte precis

Trotec TTK60E

Trotec TTK60E

Dezumidificator si purificator aer Inventor Atmosphere XL, 20l/24h, Wi-Fi, Inventor Control, Indicator LED, Swing Louver, Timer, Filtru HEPA, Senzor calitate aer PM2.0

Dezumidificator si purificator aer Inventor Atmosphere XL

Purificator de aer cu functie autonoma si filtru HEPA (inclus in pachet). Indicator luminos care își schimbă culoarea în funcție de calitatea aerului (verde-albastru-roșu), filtru HEPA care prinde particule dăunătoare precum bacterii, viruși, alergeni, polen, acarieni, fum de țigară precum germeni, viruși, bacterii și ciuperci și UVC germicide. lampă

Dezumidificator cu compresor foarte economic cu o capacitate de aspirare de pana la 25 litri/zi pentru spatii mari. Patru moduri disponibile, inclusiv modul uscător, modul noapte pentru funcționare silențioasă și modurile manual și automat pentru confort maxim. Trei viteze ale ventilatorului disponibile

Controlați și gestionați dispozitivul prin aplicația Inventor Control compatibilă cu dispozitivele Amazon Alexa sau Google Assistant. Google și Google Play sunt mărci comerciale ale Google LLC. Efectuează sarcini simple, cum ar fi pornirea și oprirea de la distanță, verificarea orelor de utilizare, selectarea modului și procentul de umiditate, dar și crearea de comenzi rapide și scenarii într-o casă inteligentă

Temporizator de la 1 la 9 ore pentru a programa manual unitatea pentru oprire. Blocare pentru copii și posibilitatea de a vizualiza temperatura actuală a camerei.

Interval de reglare a umidității între 40% și 80% cu o variație de 5% și resetare automată pentru a nu pierde setările în cazul unei pene de curent. Roți omnidirecționale pentru a-l deplasa cu ușurință. Rezervorul de apă detașabil de 3 litri și scurgerea continuă asigură extragerea neîntreruptă a apei (inclusiv furtunul de scurgere).

Dezumidificator si purificator aer Inventor Atmosphere XL

Inventor Atmosphere Xe

Cum să alegi un dezumidificator portabin

Umiditatea este adesea un inamic greu de invins. O modalitate de este utilizarea unui dezumidificator. Sunt dispozitive capabile să scadă o parte din umiditatea aerului prezent în mediul în care sunt poziționate. Este de la sine înțeles că pe piață există doar multe alegerii și toată această varietate pune uneori în criză consumatorul. Mai jos vom analiza cele mai relevante aspecte pentru a cumpăra un dezumidificator portabil de bună calitate.

Putere de dezumidificare

De la un dezumidificator se așteaptă un singur lucru: eliminarea unei părți din umiditatea prezentă într-un mediu. Datele care trebuie luate în considerare sunt cantitatea de apă extrasă în 24 de ore . Un model de varf de gama este capabil sa atinga chiar si cantitatea considerabila de peste 40 de litri/24 de ore .

Acest lucru îi permite să gestioneze cu ușurință medii cu suprafețe mai mari de 50 de metri pătrați . Desigur , cu cât această valoare este mai mare, cu atât este mai mare nivelul de. Ca întotdeauna, este necesar să se evalueze nevoile reale ale utilizatoruli, să se țină cont de nivelul de umiditate prezent în mediu și de dimensiunea încăperii de dezumidificat.

Capacitate rezervor

Consecința directă a puterii de dezumidificare este capacitatea rezervorului de colectare. Acesta variază de la 3 litri până la 10 litri . A avea un rezervor mic înseamnă a trebui să-l golești de mai multe ori pe zi. Pe de altă parte, cu modele mai încăpătoare avem o ușurință mai mare în utilizare . Fiecare aparat este dotat cu senzori pentru oprirea dezumidificatorului in cazul in care se atinge nivelul maxim, evitand scurgeri.

Zgomot

Un dezumidificator, cu excepția cazului în care este instalat într-un subsol sau garaj, este amplasat în mod normal într-o cameră a casei. Poate ajunge adesea în dormitor sau in living. În aceste cazuri, dacă vrei să-l faci să funcționeze chiar și în timpul odihnei, trebuie să ai un dispozitiv cât mai silentios.

Cele mai performante modele oferă un mod silențios care garantează totuși niveluri de zgomot în jur de 40/42 dB.  

Funcționalitati

In general acestea variaza in functie de modelul ales. În principiu, fiecare dezumidificator de bună calitate este echipat cu un afișaj cu comenzi pentru selectarea nivelurilor de umiditate dorite. Funcția de oprire automată este, de asemenea, întotdeauna prezentă, precum și modul silențios . În mod normal există și o funcție Auto (reglează automat temperatura și umiditatea) și un mod, uneori numit Super Dry , în care se folosește puterea maximă pentru a obține aer uscat în cel mai scurt timp posibil. Această funcție poate fi reprodusă cu ușurință și cu un aparat de aer condiționat mono-split montat pe perete, un dispozitiv foarte eficient pentru dezumidificarea mediului, dar cu siguranță nu portabil.

Estetică și dimensiuni

Pentru ca un aparat să fie instalat în interior, estetica și dimensiunile sunt factori foarte importanți. Designurile propuse sunt aproape toate moderne cu linii mai mult sau mai puțin rafinate și cu utilizarea, în majoritatea cazurilor, a materialelor plastice albe. Există modele care oferă o estetică mai spartană potrivită pentru medii precum garaje sau medii de lucru. Dimensiunile sunt legate de puterea dezumidificatorului. Cele mai compacte modele sunt și cele mai puțin puternice și cu rezervoare de colectare nu mai mici. 

Lasă un comentariu