Top 5 cele mai bune antivirusuri Android 2020

Top 5 cele mai bune antivirusuri Android si cum sa va aparati impotriva malware-urilor . Un ghid util pentru a afla ce programe antivirus va pot proteja smartphone-ul si tableta.

Android este cel mai folosit sistem de operare din lume, ceea ce inseamna ca dispunerea celor mai bune aplicatii de securitate si instrumente antivirus pentru Android instalate pe dispozitiv este esentiala, deoarece sistemul de operare Google este adesea tinta multor malware datorita popularitatii sale.

Daca utilizati aplicatii pe telefonul sau tableta dvs. Android, este recomandat sa instalati un antivirus sau o aplicatie de securitate.

In acest articol, vom evidentia cele mai bune 5 antivirusuri Android , multe dintre ele fiind aplicatii complet gratuite si le puteti descarca cu usurinta. Ceea ce veti vedea in oferta, este versiunea platita a acestora care va ofera nu numai protectie pentru smartphone, ci si pentru pc, mac sau alte dispozitive.

Cel mai bun antivirus android din 2020 – clasament

Sursa principala a aplicatiilor Android este Magazinul Google Play . Procedurile pentru inserarea unei aplicatii in magazinul Google sunt aproape automate, iar controlul aplicatiilor este efectuat de instrumente software, fara interventie umana; in practica, „robotii” software sunt activati pentru a verifica comportamentul aplicatiei.

Aceste sisteme de control software sunt foarte usor de evitat: un caz tipic sunt aplicatiile care nu fac altceva decat sa conecteze utilizatorul la un site web pe care este afisata o determinata reclama.

Incercati intotdeauna sa instalati aplicatii din surse sigure si evitati magazinele rusesti sau chineze, care ofera adesea versiuni crackate ale jocurilor populare.

In plus, pentru a instala aplicatii care nu sunt prezente oficial in Play Store, trebuie facuta o interventie in setarile Android: la rubrica Securitate> Surse necunoscute, activati optiunea.

Va sfatuiesc sa lasati aceasta optiune de control dezactivata ca si setare implicita. Cea mai buna aparare este insa sa verificati ca, in timpul instalarii oricarei aplicatii, aceasta din urma solicita permisiunea de a accesa anumite functii si de a citi cu atentie ceea ce cere aplicatia.

Acesta este motivul pentru care este esential instalarea un antivirus bun pentru toate dispozitivele ce folosesc acest sistem de operare, capabil nu numai sa efectueze scanari automate, ci si sa previna deschiderea sau descarcarea de pagini web si fisiere daunatoare.

Sa trecem la subiect si sa vedem clasamentul din care puteti alege cel mai bun antivirus pentru android pe care il puteti folosi si pe pc sau tableta.

 

AVG

avg internet security

Cel mai bun antivirus gratuit Android plin de utilitati si foarte popular.

Pro

 • O gama larga de caracteristici
 • Optiuni puternice anti-furt
 • Setari suplimentare de confidentialitate

Contra

 • Daca sunteti in cautarea unui antivirus gratuit pentru Samsung, AVG pentru Androideste o aplicatie de securitate bogata in caracteristici. In plus fata de functionalitatea principala antivirus, include si un scaner de securitate Wi-Fi, o blocare de aplicatii si o arhiva foto pentru a va proteja fisierele.

Exista, de asemenea, o serie de alte caracteristici, cum ar fi imbunatatirea performantei, care are ca scop eliminarea proceselor inutile, dezactivarea setarilor de consumare a bateriei si eliminarea fisierelor inutilizate, cum ar fi cele frecvent intalnite in folderele temporare si in memoria cache.

Protectia impotriva furtului este inclusa, dar si posibilitatea de a urmari un telefon pierdut cu Google Maps si chiar de a-l bloca de la distanta cu un mesaj de blocare.

Daca credeti ca telefonul dvs. a fost furat, puteti chiar sa auziti un sunet de sirena. Daca acest lucru nu este suficient, este nevoie de selfie-uri ale oricui incearca sa deblocheze telefonul fara succes si ti le trimite prin email.

Functiile suplimentare de securitate includ posibilitatea de a bloca telefonul daca altcineva incearca sa schimbe cartela SIM si chiar sa stearga continutul telefonului si al cardului SD de la distanta, daca se teme ca altcineva ar fi putut sa-l deblocheze fara permisiune.

Exista, de asemenea , setari suplimentare de confidentialitate , cum ar fi blocarea apelurilor si este inclusa o VPN pentru navigarea anonima. Informatii suplimentare sunt furnizate si prin intermediul unui dashbord pentru a vedea ce aplicatii utilizati, care utilizeaza cele mai multe date si pentru a descoperi potentiale probleme de confidentialitate.

Cu atat de multe caracteristici incluse, nu este de mirare ca aceasta aplicatie este probabil cea mai populara in magazinul Google Play , cu peste 6,5 milioane de recenzii si un scor mediu de peste 4,5.

avg internet security

AVG internet security

Avast Mobile Security (premier)

avast premier

Va ofera utilitati suplimentare, cum ar fi un firewall si remot deleting

Pro

 • Blocati apelurile
 • Functie anti-furt

Contra

 • Publicitate

Gigantul antivirus, Avast, si-a folosit capacitatile remarcabile pentru a crea cel mai bun antivirus Android, Avast Mobile Security , care depaseste cu mult un banal scaner.

Functiile suplimentare din versiunea gratuita includ blocarea apelurilor, un firewall si chiar o masura antifurt care va permite sa blocati sau sa stergeti dispozitivul Android de la distanta in caz de pierdere.

Aplicatia este acum gratuita, dar are multe reclame.

Le puteti elimina cu un abonament premium lunar sau anual. O alta caracteristica premium foarte utila este „ blocarea in-app ” prin care dispozitivul va solicita un cod PIN inainte de a deschide anumite aplicatii. Acest lucru impiedica malware-ul sa lanseze automat aplicatii precum internet banking.

avast premier

Avast Mobile Security (premier)

Bitdefender

BitDefender Total Security

Cel mai bun antivirus android pentru tablete.

Pro

 • Impact minim asupra sistemului dvs. de operare
 • Instalare usoara

Contra

 • Scanarile antivirus trebuie sa fie programate

Bitdefender este un nume mare in lumea securitatii, iar programul sau antivirus gratuit, Bitdefender Antivirus Free , este destul de light in utilitati.

Nu functioneaza in background si acest lucru elibereaza resursele sistemului si economiseste autonomia bateriei.

Totusi, acest lucru inseamna ca trebuie sa planificati scanarile sau sa le executati manual pentru siguranta. Acestea fiind spuse, toate aplicatiile noi descarcate pe dispozitiv sunt scanate automat. Un alt avantaj al acestei aplicatii este faptul ca este gata de utilizare imediat ce este instalata, nu este necesara o configuratie suplimentara.

Exista, de asemenea, un instrument elegant de consultanta in materie de confidentialitate si un nivel de securitate pentru smartwatch-ul dvs. prin tehnologia sa WearOn care va avertizeaza daca lasati telefonul undeva.

BitDefender Total Security

BitDefender Total Security

McAfee Security & Power Booster Free

Antivirus McAfee Internet Security

Prezinta cateva caracteristici elegante si blocheaza site-urile daunatoare

Pro

 • Functii anti-furt extinse
 • Verificati aplicatiile instalate pentru pierderea de date

Contra

 • Publicitate

McAfee este un alt nume bine cunoscut atunci cand vine vorba de software antivirus pentru PC, iar aceasta aplicatie Android – McAfee Mobile Security – nu dezamageste. Pe langa scanerul antivirus, functiile gratuite includ detectarea unui dispozitiv pierdut, precum si blocarea si stergerea de la distanta. Daca dispozitivul dvs. este furat, aplicatia poate face si o fotografie cu hotul.

Alte aspecte importante includ posibilitatea de a scana aplicatiile pentru a verifica informatii sensibile si a le bloca daca este necesar. De asemenea, McAfee va bloca accesul la site-urile web daunatoare si va va permite sa mentineti o lista neagra de apelanti si mesaje nedorite.

Antivirus McAfee Internet Security

Antivirus McAfee Internet Security

Kaspersky Mobile Antivirus

Kaspersky Mobile Antivirus

Pro

 • Detectare de malware de prima rata
 • Blocati site-uri sau link-uri daunatoare

Contra

 • Functiile suplimentare sunt rezervate aplicatiei platite

Kaspersky are azi o mare reputatie la fel ca Bitdefender. Versiunea gratuita a aplicatiei sale de securitate, Kaspersky Mobile Antivirus , are cateva caracteristici impresionante si este foarte buna la colectarea de malware, cu o rata de detectare de 99,9%, conform testelor AV-Test efectuate recent.

Kaspersky Antivirus & Security va incerca, de asemenea, sa blocheze orice site-uri sau link-uri daunatoare inainte de a da click pe ele. O caracteristica cheie este suportul pentru Android Wear, care simplifica gestionarea securitatii.

Kaspersky Mobile Antivirus

Kaspersky Mobile Antivirus

Lasă un comentariu