Cea mai buna trotineta electrica – top 2020 cu ghid de cumparare

In acest ghid de cumparare pentru cea mai buna trotineta electrica, vom oferi recenzii despre cele mai achizitonate modele de pe piata si vom clarifica factorii de luat in considerare inainte de cumparare.

Trotinetele electrice, cunoscute si sub numele de trotinete cu motor sau scutere electrice ( e-scuter ), devin un gadget din ce in ce mai popular, iar natura acestui tip de produs a evoluat profund in ultimii ani.

Dintr-un instrument conceput in scopuri recreative si sportive a fost transformat intr-un adevarat mijloc de transport green.

Nevoia de a va deplasa intr-un mod mai eficient si mai ecologic este din ce in ce mai resimtita: micro-mobilitatea inteligenta este acum o realitate.

Cea mai buna trotineta electrica pentru adulti: pe care s-o alegeti

Pentru a va ajuta sa alegeti cea mai buna trotineta electrica pentru adulti care se potriveste nevoile dvs., am selectat mai jos cele mai bune modele din 2020:

Piata ofera optiuni interesante, inclusiv economice . In aceasta selectie, am incercat sa includem preturi diferite (si servicii corespunzatoare).

Pentru a alege scuterul cel mai potrivit pentru nevoile dvs., este necesar sa stabiliti un buget si alti factori, cum ar fi utilizarea si autonomia. Vom vorbi despre asta in detaliu in partea a doua a acestui ghid.

Trotineta electrica Xiaomi Mi Pro 2

Trotineta electrica Xiaomi Mi Pro 2

Printre cele mai bune trotinete electrice, mai ales pentru calitatea preturilor, cu siguranta nu putem sa evitam faimosul Xiaomi MI Electric Scooter Pro 2. Este unul dintre noile modele din gama Xiaomi, succesorul Mi Electric Scooter 365 Pro.

Xiaomi este un brand care nu are nevoie de introducere si se remarca in aproape fiecare sector in care opereaza. Vorbim despre o trotineta cu adevarat inteligenta, deja iubita de navetistii.

Comparativ cu modelul anterior, acesta are un design mai rafinat si o mai mare atentie la detalii. De exemplu, se adauga benzi reflectorizante laterale utile, iar aspectul posterior este partial reproiectat.

Rezistenta rotilor a fost imbunatatita (cele ale predecesorului au avut tendinta de a se gauri destul de usor pe terenuri mai „dure”): Xiaomi promite rezistenta de pana la 3 ori mai mare. Diametrul anvelopelor ramane neschimbat: 8,5 ″.

Viteza maxima este de 25 km / h, cu o inclinatie maxima sustinuta de 20 °. Autonomia de aproximativ 35-40 km este foarte buna.

Trotineta are un sistem de franare dublu format dintr- o frana pe disc si una de regenerare , capabila sa recupereze energie in timpul franarii si care se dovedeste a fi una dintre cele mai bune din categorie.

Ca si in versiunea anterioara, este posibil sa activati modul adecvat de economisire a energiei . De asemenea, este buna capacitatea de a controla acceleratia folosind comanda corespunzatoare.

Evident, trotineta poate fi pliata si inchisa in cateva secunde si este usor de transportat (Greutatea este de aproximativ 14,2 kg).

Echipata cu lumini LED, garanteaza o siguranta excelenta pe drum. Sarcina recomandata este de 100 kg.

Datorita aplicatiei dedicate , este posibil sa asociati vehiculul cu smartphone-ul prin Bluetooth si sa controlati diferite functii si informatii ( cruise control, modul economic, viteza si km parcursi, recuperarea energiei etc.).

Foarte recomandata pentru cei cu un buget mediu-mare si care doresc performante peste medie, inclusiv performanta bateriei.

Trotineta electrica Xiaomi Mi Pro 2

Trotineta electrica Xiaomi Mi Pro 2

Trotineta Electrica Kugoo S1: cea mai buna trotineta electrica economica

Trotineta Electrica Kugoo S1

Consideram Kugoo S1 Pro de la Urbetter cea mai buna trotineta electrica economica , cu siguranta una dintre cele mai usoare (11Kg) si usor de transportat, datorita posibilitatii plierii acesteia .

Compacta si rezistenta, cu motorul sau de 350W, poate atinge o viteza maxima de 25 km / h.

Sistemul de franare este electronic (prin parghia de pe ghidon) si este insotit de un auxiliar mecanic (frana de urgenta spate).

In ceea ce priveste autonomia, garanteaza o distanta de aproximativ 25-30 km , cu timpi de incarcare destul de scurti (aproximativ 4 ore).

Panta maxima sustinuta este de 15 °, in timp ce sarcina maxima este oficial de 120 Kg . Echipat cu un amortizor dublu, scuterul are roti de aproximativ 20cm (8 “), potrivite pentru diferite tipuri de drum.

Kugoo S1 Pro are o lumina frontala cu LED, o lumina de siguranta din spate si lumini in jurul piciorului, precum si un ecran LCD unde puteti consulta si regla viteza (3 niveluri selectabile: 15 km / h, 25 km / h si 30 km / h) , starea bateriei si km parcursi.

Per total, este un scuter electric ideal pentru cei care nu au prea multe pretentii si au un buget limitat, precum si pentru incepatori si pentru copii / adolescenti.

Trotineta Electrica Kugoo S1

Trotineta Electrica Kugoo S1

Trotineta electrica Ninebot Segway KickScooter E22

Trotineta electrica Ninebot Segway KickScooter E22

Continuam recenzia noastra a celor mai bune trotinete electrice cu un nume bine cunoscut din industrie. Sa vorbim despre Ninebot de Segway KickScooter, a celebrei companii chino-americane.

Lansat recent pe piata, Ninebot by Segway E22E se stabileste deja ca unul dintre cele mai bune scutere electrice de pe piata.

Comparativ cu modelul ES2, E22E ofera o acceleratie imbunatatita si un sistem de franare mai eficient.

Suspensia lipseste, dar absenta este compensata foarte bine de rotile de 9 ″ pline cu spuma interna de dubla intensitate, care ofera o aderenta excelenta si rezistenta la rugozitatea drumului.

Motorul integrat este de 300W si ofera o viteza maxima de 20 Km / h (5 sub limita admisa).

Autonomia maxima este de 22 km , cu siguranta o valoare care poate fi imbunatatita, dar mai mult decat suficienta pentru calatorii scurte.

Este o trotineta extrem de practica, chiar si in cele mai aglomerate situatii. Greutatea este medie (13,5 kg) si permite transportul usor si confortabil. Evident, este echipat cu un mecanism de inchidere simplu si rapid.

Comparativ cu ES2, chiar si luminile (spate si fata) au fost imbunatatite si ofera un fascicul de lumina precis si bine taiat. Sistemul de iluminare cu LED de sub picior lipseste, dar este o absenta pe deplin acceptabila.

Trotineta electrica Ninebot Segway KickScooter E22

Trotineta electrica Ninebot Segway KickScooter E22

Trotineta electrica Ninebot by Segway KickScooter MAX G30 – cea mai performanta trotineta electrica

Trotineta electrica Ninebot by Segway KickScooter MAX G30

Daca bugetul disponibil este destul de ridicat, sfatul este sa va concentrati asupra investitiilor pe termen lung, luand in considerare modele de varf.

Dintre acestea, unul dintre cele mai bune este cu siguranta Ninebot Max G30, un brand care, dupa cum sa vazut deja, ramane unul dintre cei mai importanti lideri din sector.

Lansat in urma cu cateva luni, este rezistent la jeturi de apa (clasa IPX5) si are roti amortizate de 10 ″ (25,4 cm) capabile sa garanteze stabilitate chiar si pe teren dificil (aproximativ 20 ° de panta sustinuta) si, mai presus de toate, dovada de foraj.

Performanta sistemului de franare dubla regenerativa este, de asemenea, excelenta .

Cu un motor de 350W, permite o viteza maxima de 25 km / h si, in functie de conditii, autonomia poate ajunge pana la 65 km / h (cu aproximativ 6 ore de incarcare).

Foarte apreciata este posibilitatea de a alege intre diferite viteze si moduri de conducere : eco, drive si sport. Nu numai asta, puteti seta si modul dedicat zonelor pietonale (6 km / h).

Din pacate, performanta ridicata are un pret: aceasta trotineta electrica nu este foarte confortabil de transportat in comparatie cu altele, in ciuda faptului ca este pliabil, greutatea sa este masiva (18 kg).

Desigur, Max G30 ofera toate functiile inteligente si controlul aplicatiilor vazute in modelul ES2 (antifurt, limitator de viteza, cruise control, diagnosticare si tutoriale ale vehiculelor).

Nu lipsesc clopotele si  luminile LED fata si spate , foarte utile in situatii de vizibilitate redusa.

Trotineta electrica Ninebot by Segway KickScooter MAX G30

Trotineta electrica Ninebot by Segway KickScooter MAX G30

Trotineta electrica E-Twow Booster Plus S

Trotineta electrica E-Twow Booster Plus S,

Si inchidem recenzia noastra despre cele mai bune trotinete electrice cu un alt model premium: E-Twow Booster S.

Este un vehicul pliabil in cateva secunde si, spre deosebire de Ninebot Max G30, destul de usor (aproximativ 11 kg), prin urmare mai potrivit pentru a fi transportat si mai versatil.

Din nou, performanta excelenta justifica pretul ridicat. Il putem considera cel mai bun scuter electric de 500W de pe piata.

Cucereste prin robustetea sa , precum si fiabilitatea si aderenta pe sosea, chiar si pe ploaie sau in conditii mai putin favorabile.

Sistemul de franare este excelent si este compus dintr-o frana electromagnetica regenerativa fata si una mecanica in spate.

In ceea ce priveste rotile, acestea sunt de 8 ″ (aproximativ 20 cm) echipate cu amortizoare si potrivite pentru diferite tipuri de drumuri.

Cu un motor puternic de 500 W (maximul permis de lege) , garanteaza o viteza maxima de 36 km / h cu o autonomie de 35 km (reincarcarea dureaza aproximativ 4 ore).

Trotineta este capabila sa suporte o greutate de 100 kg si pante de 25 °, ceea ce il face o investitie excelenta pentru cei care intentioneaza sa urce pe dealuri sau pe terenuri nu foarte plane.

Echipat cu 6 lumini LED si un afisaj LCD unde puteti consulta parametrii principali ai vehiculului, va permite sa activati modul de cruise control si sa reglati viteza pe diferite intervale.

Din pacate, nu este suficient de inteligent pentru a asigura conexiunea Bluetooth si controlul prin aplicatie.

Trotineta electrica E-Twow Booster Plus S,

Trotineta electrica E-Twow Booster Plus S

Ce este si cum functioneaza o trotineta electrica

Trotineta electrica este evolutia scuterului traditional, vehiculul push, echipat cu roti, o platforma si un ghidon, nascut la inceputul anilor 1900 in Statele Unite ca jucarie pentru copii si adolescenti.

Ulterior, prin modernizarea acestuia cu un motor, o baterie si comenzi speciale (frana / accelerator), oamenii au realizat avantajele pe care le putea oferi persoanelor de toate varstele : un mijloc de transport verde (nepoluant), usor si practic.

ce este si cum functioneaza o trotineta electrica

Ganditi-va doar ca unele modele pot atinge 50 km / h si au o autonomie de 65-70km.

Acesta este un tip de produs care, alaturi de bicicletele electrice , se confrunta cu o crestere exponentiala: numai in 2018, aproximativ 230 de mii de unitati s-au vandut intre hoverboard-uri si scutere.

In comparatie cu alte tari, totusi, am ramas mult timp intr-un impas din cauza reglementarilor (nule sau ambigue) si, probabil, si pentru ca ar necesita o schimbare radicala a obiceiurilor (procesul accelerat mai ales in orasele mari).

Cum sa alegeti cea mai buna trotineta electrica pentru nevoile dvs.

Succesul acestui tip de produs a determinat multe marci sa intre pe piata romaneasca.

Propunerile sunt multe si variate. Pentru a alege modelul care se potriveste cel mai bine nevoilor dvs., va trebui sa va puneti o serie de intrebari.

Preturi trotineta electrica

Cat costa un scuter electric pentru adulti?

Multe depind de functionalitatea de baza, performanta si caracteristicile tehnice. Pe baza acestor factori, pretul poate varia de la aproximativ 150 EUR (modele de baza si adesea pentru copii), pana la peste 1000 EUR .

Odata cu pretul, este de asemenea bine sa evaluati garantia inclusa in acesta si nivelul de intretinere al produsului necesar in timp.

Stabilirea unui buget maxim este esentiala, dar nu inainte de a evalua factorii despre care vorbim mai jos.

Tipul de utilizare

In primul rand, va trebui sa va intrebati cum intentionati sa folositi trotineta.

O veti folosi in timpul liber sau pentru a merge la serviciu? Ce fel de drum vrei sa faci? Cati km? Cu ce ​​viteza? Cat de des il veti folosi?

Datorita manevrabilitatii extreme, trotinetele electrice sunt potrivite pentru diverse utilizari

Pe aceasta baza, va trebui sa gasiti vehiculul cu cele mai relevante caracteristici.

Daca sunteti in cautarea unui scuter electric pentru a fi folosit mai degraba ca distractie decat pentru calatorie, va recomandam sa alegeti un model entry-level, altfel puteti lua in considerare si o investitie mai importanta.

Bateria si autonomia

Durata si caracteristicile bateriei sunt un criteriu fundamental in faza de cumparare.

Majoritatea trotinetelor electrice au baterii litiu-ion incorporate , care sunt de obicei cele mai performante.

Unele modele au mai multe baterii. Intervalul general si, prin urmare, distanta care poate fi parcursa cu o singura incarcare, depinde de mai multi factori (baterie, drum, viteza etc.).

Cele mai bune trotinete electrice pentru adulti cu functii mai avansate pot garanta autonomii chiar de 40 km . In ceea ce priveste duratele de incarcare, acestea sunt cuprinse intre 3 si 5 ore.

Viteza, motorul si rotile

Alte elemente esentiale pentru alegerea unui scuter sunt puterea motorului si viteza maxima pe care o poate atinge.

La modelele concepute pentru adulti, puterea variaza de la 250W la 1000W. Evident, veti avea nevoie de un motor de cel putin 500W daca intentionati sa conduceti pe drumuri provocatoare si nu foarte plane (in acest caz, asigurati-va ca rotile sunt potrivite pentru pante).

Puterea motorului, impreuna cu alte variabile precum tipul de drum, vantul si greutatea celui care transporta scuterul, afecteaza viteza maxima.

In mod normal, aceasta variaza de la 12 km / h la 40 km / h (unele modele premium chiar depasesc 40 km / h, dar la aceasta viteza ar fi mai bine sa ne gandim la cumpararea unei biciclete electrice).

In cele din urma, asa cum am mentionat deja, rotile influenteaza si performanta generala. O trotineta electrica cu roti mari si rezistente, are de obicei o viteza mai mare si este recomandat pentru traseele cu denivelari si gauri (dar nu foarte abrupte).

Rotile mici si usoare sunt utile pentru urcari si pentru deplasarea in oras.

Siguranta si rezistenta

Siguranta si confortul scuterelor electrice sunt factori la fel de importanti. De exemplu, sistemul de franare poate fi de diferite tipuri.

Printre cele mai frecvente, gasim frane pe disc, frane cu tambur si frane cu picior. In acelasi timp, sistemul de franare poate fi electronic sau mecanic, precum si regenerativ.

Cele mai performante frane (in special pe drumurile umede) sunt de obicei frane cu disc, urmate de frane cu tambur.

Evident, sistemul regenerativ are avantaje de invidiat (bateria se reincarca la franare, conform aceluiasi principiu ca si masinile electrice), dar este de obicei mai putin performanta decat franele mentionate mai sus si mai susceptibile la conditiile bateriei.

In orice caz, toate modelele aprobate vor garanta standardele de siguranta.

Rezistenta materialelor si a vehiculului in sine nu trebuie subestimata.

In ceea ce priveste greutatea maxima suportata de scuter, acesta incepe de la aproximativ 70 Kg, dar multe modele ajung la 100 Kg. Doar cele mai premium (si mai grele) suporta si 140 Kg.

Proiectare si portabilitate

Un factor cheie este greutatea si portabilitatea trotinetei.

Pe de o parte, pentru nevoile de baza, exista modele usoare si practice, dintre care unele sunt pliabile si usor de transportat (cu autobuzul etc.).

Pe de alta parte, pentru traseele mai dificile, exista modele foarte robuste si grele.

De asemenea, unele trotinete au si un scaun (cum ar fi o bicicleta), ceea ce creste confortul, dar in majoritatea cazurilor reduce portabilitatea.

In general, desi exista mai multe biciclete electrice compacte pliabile , trotineta este cu siguranta una dintre cele mai portabile si ideale solutii pentru navetisti.

Intrebari frecvente:

Ce spune legea despre trotinetele electrice?

Din 2020, scuterele electrice sunt comparabile cu bicicletele. Pentru a fi legal, un scuter trebuie sa aiba: 1) motor care sa nu depaseasca 500 W 2) viteza care sa nu depaseasca 25 km / h (daca motorul o depaseste, este necesar un regulator de viteza), care devin 6 km / h in zonele pietonale 3 ) lampa de avertizare 4) reflectoare albe si reflectoare spate in cazul in care conduceti pe intuneric (este necesara vesta reflectorizanta)
Circulatia este permisa pe drumurile nurban cu o limita de 50 km / h, in timp ce pe drumurile extraurbane numai daca exista piste pentru biciclete.

Cat costa o trotineta electrica?

Pretul variaza in functie de functionalitate si caracteristici. Incepe de la 200 EUR pentru modelele de baza (si adesea pentru copii) si urca pana la 1000 EUR pentru modelele mai puternice si complexe. Bugetul ideal pentru utilizarea unui scuter zilnic este de cel putin 300-400 EUR.

Ce viteza are o trotineta electrica?

Depinde de motor si de specificatiile acesteia. Unele reusesc sa depaseasca 40 km / h.

Cat cantareste o trotineta electrica?

Modelele mai usoare cantaresc in jur de 10 kg, dar greutatea unora poate chiar sa depaseasca 20 kg. Majoritatea sunt pliabile si usor de transportat

Lasă un comentariu